Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πολιτιστικό Κέντρο στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 1.125.631€

“Επιτέλους ο πολιτισμός στο Δήμο μας θα αποκτήσει δική του στέγη” δηλώνει ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης, με εμφανή την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του σημαντικού αυτού έργου στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων ενημερώνει σχετικά:

Με χρηματοδότηση 1.125.631,44 ευρώ, περνά στο στάδιο της κατασκευής η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού κτιρίου, στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κωνσταντίνου, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο πολιτιστικών δράσεων, το πρώτο για την περιοχή μας.

Την Τετάρτη 25/8/2021 υπεγράφη μεταξύ ημών και της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση, σύμφωνα με την οποία το ήδη υφιστάμενο κτίσμα, θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο, με την πλήρη αναδιαμόρφωση του εσωτερικώς και εξωτερικώς.

Έχει προβλεφθεί, ότι σε περίπου ένα χρόνο ο χώρος θα είναι έτοιμος και πλήρως χρηστικός για τους δημότες μας.

Δεν θα ήταν δυνατό σε ένα σημείο, όπου λαμβάνουν χώρα πολλές εκδηλώσεις και άλλες δράσεις όπως λ.χ. επιστημονικά συνέδρια, να μην διατίθεται ένας καλαίσθητος και πλήρως λειτουργικός, δημοτικός χώρος, ο οποίος να εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτές.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι και με την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί και την πολυπόθητη για εμάς αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, η αναγκαιότητα διάθεσης τέτοιων εγκαταστάσεων είναι αυτονόητη.

Η κατασκευή του, είναι ένα ακόμη βήμα για την προώθηση του τουρισμού στο Δήμο μας, καθώς η συνδυαστική παροχή υπηρεσιών, με το τρίπτυχο «εγκαταστάσεις- φιλοξενία- εστίαση», και φυσικά η προσβασιμότητα, που σε κάθε περίπτωση είναι προνόμιο για την περιοχή μας, θα αποτελέσει σίγουρα βασικό παράγοντα, ώστε να γίνουμε επιλογή και προτίμηση πολλών.

Με έργα, που ήδη γίνονται και άλλα που θα ανακοινωθούν, το προσεχές χρονικό διάστημα, έργα υποδομής και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, έργα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, έργα αναμόρφωσης της εικόνας του Δήμου μας, συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς, θέλοντας να προσφέρουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Συκιώτης

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα, 3/2

Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *