Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πώς θα διαλέξουμε το καλύτερο κρέας

https://roussis.com.gr/product-category/poulerika/kokori/

Τα κρέατα είναι από τις πιο γευστικές και πλούσιες ομάδες φαγητών. Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Αν πας στο κρεοπωλείο σου θα βρεις τα πάντα: μπριζόλες, κιμά, κατσίκι, κόκορας και ό,τι λαχταρά η ψυχή σου. Είναι, όμως, το κρέας που αγοράζουμε καλής ποιότητας ή μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε κρεοπωλείο; Η επιλογή καλού κρέατος είναι σημαντική, όχι μόνο για να απολαύσουμε την καλύτερη δυνατή γεύση, αλλά και για την υγεία μας, αφού περιέχει πολλά βακτηρίδια. Ας δούμε, όμως, μερικούς τρόπους να αναγνωρίζουμε το ποιοτικό κρέας.

1.Χρώμα και μυρωδιά

Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβουμε αν ένα κρέας βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι το χρώμα και η μυρωδιά του. Για παράδειγμα, τα κόκκινα κρέατα έχουν συνήθως πιο σκούρο χρώμα, ενώ το ωμό χοιρινό χαρακτηρίζεται από το γνωστό ανοιχτό ροζ χρώμα του. Όσον αφορά τα πουλερικά, το χρώμα τους συνήθως είναι πιο λευκό, αλλά μπορεί και να κιτρινίζει. Σχετικά με τη μυρωδιά, αν παρατηρήσουμε ότι το κρέας μας μυρίζει υπερβολικά άσχημα και έντονα, τότε καλό είναι να το αποφύγουμε. Κανένα ωμό κρέας δεν μυρίζει ωραία, αλλά αν είναι υπερβολικά έντονη στη όσφρηση τότε μάλλον δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

2.Yφή

Το φρέσκο ωμό κρέας τείνει να είναι σφιχτό. Αν παρατηρήσουμε ότι όταν το αγγίξουμε με το δάχτυλο μας δεν είναι αντιστέκεται, αλλά βουλιάζει, τότε είναι πιθανό το κρέας να μην είναι και τόσο καλό. Όποιο τύπο κρέατος και να θέλουμε να αγοράσουμε, αν δούμε ότι η υφή του κρέατος είναι γλοιώδης τότε καλύτερα να μείνουμε μακριά.

3.Ημερομηνία παραγωγής και λήξης

Είτε αγοράζουμε συσκευασμένα κρέατα από το κρεοπωλείo, είτε από το super market, πάντα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης. Η ημερομηνία παραγωγής μας δείχνει πόσο φρέσκο είναι το κρέας μας, ενώ η ημερομηνία λήξης την ιδανική περίοδο κατά την οποία πρέπει να το καταναλώσουμε. Αν περάσει η ημερομηνία λήξης και έχουμε το κρέας προσεγμένο μέσα στην κατάψυξη τότε ακόμα μπορούμε να το καταναλώσουμε.

4.Ρωτάμε τον κρεοπώλη

Ένας κρεοπώλης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να ρωτήσουμε για οποιαδήποτε τυχόν απορία. Είτε θέλουμε να μάθουμε για την ποιότητα του κρέατος που αγοράζουμε είτε για το πιο κομμάτι αντιπροσωπεύει καλύτερα τις δικές μας ανάγκες και συνταγές τότε αυτός είναι ο άνθρωπος μας. Έτσι, θα συσφίξουμε και τις σχέσεις μας, κάτι που θα αποδειχθεί σίγουρα χρήσιμο στο μέλλον όταν θα ξαναπάμε να ψωνίσουμε.

Κλείνοντας, αν ακολουθήσουμε πιστά τα παραπάνω βήματα τότε είναι, βέβαιο, ότι θα μπορέσουμε σε ένα βαθμό τουλάχιστον να αποφύγουμε το κακής ποιότητας κρέας και να απολαύσουμε τα γεύματα μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τι να μην κάνετε όταν μελετάτε

Η μελέτη είναι δύσκολο και απαιτητικό πράγμα, αλλά το κύριο ζητούμενο, είναι να είναι καρποφόρα. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *