Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πραγματοποίηθηκε με επιτυχία στο Μεσολόγγι την 10η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου διοργάνωσαν στο Μεσολόγγι την 10η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Ήταν με θέμα την «Αντιμετώπιση Καταστροφών – Έρευνα & Διάσωση» συνέπεια σεισμού. Η άσκηση διεξήχθη σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου. Στην άσκηση συμμετείχαν Εθελοντικές ομάδες Έρευνας και Διάσωσης από όλη την Ελλάδα που ανήκουν στα μητρώα της ομοσπονδίας από Θεσσαλονίκη ως και την Κρήτη. Οι ομάδες κλήθηκαν να συνεργαστούν στα εξής σενάρια :
α) Έρευνα και διάσωση, απεγκλωβισμοί αγνοουμένων σε υπό κατάρρευση κτήρια, παροχή πρώτων βοηθειών και ψυχολογική υποστήριξη. Μεταφορά πολυτραυματιών στον σταθμό Α΄ Βοηθειών και διακομιδή στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία.
β) Αναζήτηση αγνοουμένων σε θάλασσα μετά από πτώση αυτοκίνητου σε δίαυλο με συνδρομή δύτη της ΕΟΕΔ ,χρήση θερμικής κάμερας για την έρευνα παράκτιας περιοχής με πεζοπόρα κλιμάκια και με πλωτά μέσα, παροχή πρώτων βοηθειών και μεταφορά σε ασθενοφόρο.
γ) Διάσωση αγνοουμένου ανεμοπτεριστή σε δύσβατη ορεινή περιοχή και παροχή πρώτων βοηθειών έπειτα από πτώση αλεξίπτωτου πλαγιάς.


δ)Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων, εγκατάσταση δικτύων νερού και παράλληλή συμμετοχή πεζοπόρου τμήματος με χρήση εργαλείων και επινοτιων πυροσβεστήρων.
Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία Ευχαριστούμε θερμά όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τα μέλη τους για την άψογη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της 3ήμερης άσκησης. «Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε αλλά και να συνεργαστούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, με πολλές ομάδες για την αντιμετώπιση καταστροφών καθώς και στην Έρευνα & Διάσωση, σίγουρα κερδίσαμε πολλά από αυτή τη συνεργασία και την άσκηση που μας έδωσε εμπειρία, τεχνογνωσία & δύναμη για να προσφέρουμε ακόμη πιο πολλά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Όλα τα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη αξία γιατί είχαμε την τιμή από την Ομοσπονδία να είμαστε οι οικοδεσπότες της 10ης Πανελλήνιας άσκησης και να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε!
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη μου που μαζί ζήσαμε άλλη μια συναρπαστική εμπειρία», δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Τσιρόγλου Διονύσης.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στερεά Ελλάδα: Τα δρομολόγια των κινητών Αστυνομικών μονάδων έως 4/12/2022

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 28-11-2022 έως 04-12-2022 Ανακοινώνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *