Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Προσπάθεια «απελευθέρωσης» από τα κοράκια στην περιοχή του Παυσιλύπου!

Πολλά κοράκια στο Παυσίλυπο.

Ορατό αλλά και εύκολα αντιληπτό δια της ακοής, είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κορακιών, στην περιοχή του Παυσιλύπου.

Ειδικά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες που επιστρέφουν στις πολλές εκατοντάδες φωλιές που έχουν δημιουργήσει στα δέντρα του άλσους, ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός και σε καμία περίπτωση ανεκτός, σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, που αποτελεί και το βασικό της τουριστικό αξιοθέατο. Όπως και χώρο χαλάρωσης και αναψυχής για όλους τους Καρδιτσιώτες.

Το πρόβλημα έχει γίνει ακόμα πιο έντονο τώρα που έχουμε μπει στο καλοκαίρι, ενώ λογικά απασχολεί η επίπτωση της παρουσίας τους όταν θα επαναλειτουργήσει το αναψυκτήριο.

Το KarditsaLive.Net έγινε δέκτης αρκετών επισημάνσεων και παραπόνων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο κ. Σβερώνη, που είναι και ο επικεφαλής της Παυσίλυπο Α.Ε.

Όπως μας είπε το θέμα απασχολεί την δημοτική αρχή και ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες που θα οδηγήσουν σε κινήσεις που θα οδηγήσουν σε νόμιμες και κοινά αποδεκτές λύσεις. Η πρώτη από αυτές θα γίνει πιθανότητα την εβδομάδα που διανύουμε καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ειδικό σε ανάλογα θέματα.

Στόχος είναι να βρεθεί φυσικός τρόπος απομάκρυνσης των πτηνών και να αποφευχθεί η επανεμφάνιση του φαινομένου.

Π.Κ., www.karditsalive.net

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Όσοι έχουν επισκεφτεί το νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο, σίγουρα θα έχουν προσέξει έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τάφο

Τα νεκροταφεία κρύβουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες, πολλές εκ των οποίων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *