Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Προστατέψτε τους παραγωγούς από τις “ελληνοποιήσεις” και την αισχροκέρδεια»

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη: «Προστατέψτε τους παραγωγούς από τις “ελληνοποιήσεις” και την αισχροκέρδεια»

Πόσοι έλεγχοι νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων, έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο 2019 και έπειτα στα σημεία εισόδου της χώρας, ποια τα αποτελέσματα ανά κατηγορία παράβασης της νομοθεσίας τροφίμων και της εμπορίας νωπών και μεταποιημένων οπωροκηπευτικών, ποιες ήταν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν καθώς και αν προτίθενται να θέσουν άμεσα και δια παντός τέλος στην παρατηρούμενη στοχευμένη παρεμπόδιση του έργου των ελεγκτικών μηχανισμών, ρωτούν τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, 49 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του αρμοδίου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη, παραγωγοί σε όλη τη χώρα, γίνονται καθημερινά μάρτυρες σε «βαφτίσεις» αγροτικών προϊόντων τρίτων χωρών που κατακλύζουν την ελληνική αγορά. Μάλιστα, όπως συμπληρώνουν, ο κ. Σαρακιώτης και λοιποί υπογράφοντες Βουλευτές, η τακτική αυτή των «ελληνοποιήσεων» πλήττει πρωτίστως τους Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι μετατρέπονται πλέον σε επαίτες έναντι των εμπόρων, λόγω και της προκύπτουσας σημαντικής συμπίεσης των τιμών των παραγόμενων προϊόντων, καθώς επίσης και τους καταναλωτές, αφού είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα εξαπάτησης και παραπλάνησης τους, με την προμήθεια «ελληνοποιημένων» αγροτικών προϊόντων.

Όπως σημειώνουν οι ερωτώντες Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., είναι ευθύνη της Πολιτείας και των συναρμοδίων Υπουργείων, η πάταξη αυτών των φαινομένων με ενίσχυση, οργάνωση, και συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, καλώντας παράλληλα την Κυβέρνηση να σταματήσει να εκπέμπει, εν μέσω πανδημίας, λάθος μηνύματα προς την αγορά, παρακολουθώντας απλά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας να κυριαρχούν στην αγορά και ιδίως στον τομέα της αγροτοδιατροφής.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

81η επέτειος από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

“Η θρυλική αυτή οργάνωση του ΕΑΜ τροφοδότησε με εκατοντάδες χιλιάδες νέους τον αγώνα ενάντια στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *