Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πρωτοβουλία της EUROBANK για το Δημογραφικό “ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια”

Για θετικό απολογισμός των σχετικών δράσεων του κάνει λόγο ο τραπεζικός όμιλος EUROBANK ενώ προαναγγέλλει ότι  δρομολογούνται και νέες δράσεις

Με απτά αποτελέσματα και τη θετική ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών, υλοποιείται η ευρεία Πρωτοβουλία της Eurobank για το Δημογραφικό μέσω του Προγράμματος ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια, που ανακοινώθηκε και ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 προβλέποντας, μεταξύ άλλων, τη στήριξη οικογενειών σε ακριτικά και απομακρυσμένα σημεία της χώρας και συγκεκριμένα τον ακριτικό Έβρο, τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως και το Καστελόριζο.

Το πλέγμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Πρωτοβουλίας αναπτύσσεται σε πέντε (5) πυλώνες, με διορατική προσέγγιση και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, όπως ηΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,το Σωματείο Be-Liveκαιη Ένωση Μαζί για το παιδί. Ο απολογισμός των δράσεωνείναι ενδεικτικός της θετικής ανταπόκρισηςτης κοινωνίας στις προτεραιότητες της Πρωτοβουλίας και στη στόχευση του σχεδιασμού της που αποσκοπεί στην δημιουργία πλέγματος στήριξης γιανέες οικογένειες, με βαρύτητα σε εθνικά ευαίσθητεςπεριοχές. Οι συνολικέςδράσεις του Προγράμματος εξελίσσονται και θα ενταθούν τους επόμενους μήνες.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται η υλοποίηση μελέτης με θέμα «Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής». Η μελέτη, που χρηματοδοτείται πλήρως από τη Eurobank, υλοποιείται από έγκριτους επιστήμονες και συνεργάτες του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Αντικείμενο είναι η καταγραφή των κρίσιμων πλευρών του δημογραφικού ζητήματος και το πώς αναμένεται κατά τα επόμενα έτη να επηρεάσει πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην ασφάλιση. Πέραν όμως από την τεκμηρίωση, στόχος της μελέτης είναι ο εμπλουτισμός του δημόσιου διαλόγου σχετικά με τις απαιτούμενες θεσμικές παρεμβάσεις και οιπροτάσεις για μέτρα πολιτικής που μπορούν να αμβλύνουν την επίπτωση του προβλήματος ή την αρνητική δυναμική του.

Το Πρόγραμμα «Μπροστά για την οικογένεια» βρίσκεται ψηλά στηνESGagenda της Eurobank και φιλοδοξεί να αναδείξει το δημογραφικό στο δημόσιο διάλογο.

Συνολικά, από την ενεργοποίηση της Πρωτοβουλίας, το καλοκαίρι του 2021:

 Έχουν πραγματοποιηθεί, με την οικονομική υποστήριξη της Τράπεζας,πέντε (5) ενημερωτικές αποστολές από την Be-Live σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Σάμο, Φούρνους και Καστελόριζο για το ζήτημα της υπογονιμότητας και για τη στήριξη που μπορεί να προσφέρει η Be-Live σεόσους επιλέγουν να ακολουθήσουν την οδό της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα οικονομικά μέσα. Ως αποτέλεσμα των αποστολών αυτών είναι σε εξέλιξη δύο κυήσεις και επιπλέον τέσσερις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, για τις οποίες η Eurobank, μέσω της δωρεάς της προ τηνBe-Live, καλύπτει όλο το φάσμα των δαπανών φαρμακευτικής αγωγής, αιματολογικών εξετάσεων, υπερήχων εμβρύου, παρακολούθησης και όλα τα νοσοκομειακά έξοδα μέχρι τον τοκετό.

 Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας η Τράπεζα συνεργάζεται και στηρίζει χρηματοδοτικά την Ένωση Μαζί για το Παιδί.Από την ενεργοποίηση της Πρωτοβουλίας η γραμμή 11525 έχει δεχτεί περισσότερες από 2.000 κλήσεις για συμβουλευτική υποστήριξη, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο είχε επαναληπτική συχνότητα, καταδεικνύοντας την ουσιαστικότητα της υπηρεσίας μέσω της εμπιστοσύνης των ωφελούμενων προς την Ένωση. Παράλληλα, οι εξειδικευμένοιψυχολόγοι της Ένωσης Μαζί για το Παιδί έχουν πραγματοποιήσει τέσσερα (4) διά ζώσης ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια στο Διδυμότειχο καιτην Ορεστιάδα, με μεγάλη συμμετοχή νέων γονιών και εκπαιδευτικών.

 Κατά το 2021, ηEurobankστήριξε τη λειτουργία του Κέντρου Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ»,μια πρωτοβουλία τηςΜΚΟ Αποστολήγια τοΔήμο Μοσχάτου – Ταύρου. «Στο ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ» μελετούν, απασχολούνται δημιουργικά και σιτίζονται παιδιά 5 – 12 ετών που προέρχονται από ευπαθείς οικογένειες. Επιπλέον, η Αποστολή έχει ήδη αποστείλειένα σημαντικό αριθμό βρεφικών πακέτωνσε οικογένειες στον Έβρο και σε πολύ μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, εφαρμόζοντας εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία επαναξιολογούνται τακτικά βάσει των τοπικών αναγκών και της συνολικής προόδου του Προγράμματος.

 Τέλος, μέσω του Δικτύου Καταστημάτων Eurobank που εξυπηρετούν τις γεωγραφικές περιοχές του Προγράμματος, διατίθενται τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα με κοινωνική στόχευση και προνομιακούς όρουςσε οικογένειες που θα αποκτήσουν / απέκτησαν παιδί μετά την 1η Απριλίου 2021. Μεταξύ αυτών, ηδωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για 2 χρόνια για διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς και αεροδιακομιδή σε έκτακτα περιστατικά, αλλά και η δυνατότητα λήψηςστεγαστικού δανείου για πρώτη ή κύρια κατοικία με μειωμένο επιτόκιο. Επιπλέον, οαποταμιευτικόςλογαριασμόςΜεγαλώνω, επίσης με προνομιακό επιτόκιο και με πρώτη καταβολή στο λογαριασμό του παιδιού από την Τράπεζα(από €50 έως €150).

Περισσότερες πληροφορίες στο Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό|«ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια»ή στο 211 211 2201

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αλ. Τσίπρας: “Ο πρωθυπουργός αντί να δηλώνει «μυρίζω εκλογές», να τις προκηρύξει”

Η ομιλία (29/11/2022) του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής. “Ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *