Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πυραμίδα Σούγιας: Το μυστηριώδες κτίσμα στην Κρήτη και οι δύο εκδοχές για τη χρήση του

Η Πυραμίδα Σούγιας βρίσκεται κοντά στον οικισμό Μονή της επαρχίας Σελίνου στα Χανιά και δεν είναι ένα αξιοθέατο που θα συναντήσεις τυχαία στο δρόμο σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το εντοπίσεις στο χάρτη και να το επισκεφθείς όποτε θες. Η κωνοειδής αυτή πυραμίδα αποτελεί μυστήριο ακόμη και για τους ειδικούς και αρχαιολόγους που την έχουν εξετάσει και μελετήσει καθώς δεν είναι απολύτως βέβαιη η χρήση της και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες πιθανότερες εκδοχές για την λειτουργία της.

Πυραμίδα Σούγιας – ΚρήτηΑρχικά, αυτή η μικρή κωνοειδής πυραμίδα που έχει περίμετρο 16 μέτρα και ύψος κάτι λιγότερο από τα 5 μέτρα θεωρείται ότι χρησίμευε ως τάφος κατά την ελληνορωμαϊκή περίοδο. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση και δεν βοηθά στο να πιστοποιηθεί η χρήση της, είναι ότι στο λαξευμένο δωμάτιο που διαθέτει και το οποίο έχει έκταση 5 τετραγωνικών μέτρων δεν έχουν βρεθεί καθόλου αντικείμενα με ερευνητική σημασία.

Κρήτη – Πυραμίδα Σούγιας Υπάρχει τώρα και μια άλλη εκδοχή, την οποία υποστηρίζουν αρκετοί. Λέγεται, λοιπόν, ότι η πυραμίδα χρησιμοποιούνταν ως καμίνι κεραμικών. Από εκεί προκύπτει και η ονομασία που της έχουν προσδώσει τις τελευταίες δεκαετίες και την αποκαλούν φούρνο.

Πάρτε μια γεύση από το πώς μοιάζει η Πυραμίδα της Σούγιας μέσα από το βίντεο του Up Stories στο Youtube…

exploringgreece.tv

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *