Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Σχέδιο και όχι προχειρότητα» για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

 Την ανάγκη εκπόνησης συντεταγμένου σχεδίου, σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές της Ευρυτανίας, τόνισε μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρακιώτης απευθύνθηκε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτοντας υπ’ όψιν του το ψήφισμα τοπικών φορέων της Π.Ε. Ευρυτανίας, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν ανοιχτής συνέλευσης, που συγκάλεσαν ο Σύλλογος Γυναικών της Δ.Ε. Φουρνάς και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βράχας «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος».

Όπως επισημαίνεται εντός του ψηφίσματος, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή της Δ.Ε. Φουρνάς, ενώ διατυπώνονται και σοβαρότατες ενστάσεις από πλευράς της τοπικής κοινωνίας. Διά του ψηφίσματος, οι εν λόγω τοπικοί φορείς διεκδικούν την εφαρμογή του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Στερεάς Ελλάδας, εντός του οποίου διατυπώνεται σαφώς ότι η Π.Ε. Ευρυτανίας συνθέτει ένα «υψηλής βιοποικιλότητας και σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης σύνολο οικοσυστημάτων».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας μετέφερε τις αντιδράσεις των πολιτών της Ευρυτανίας, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει τις προειδοποιήσεις του πριν περίπου ένα έτος, όταν με αφορμή τη μεθόδευση της σημερινής Κυβέρνησης για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στην Οίτη, είχε αναφερθεί σε «αντιπεριβαλλοντική επιδημία της Ν.Δ.».

Ο κ. Σαρακιώτης είχε επισημάνει τότε ότι η Ν.Δ. με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της «απορρυθμίζει πλήρως το προστατευτικό πλαίσιο για το περιβάλλον, παρά τα όσα συμβαίνουν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή» και με αυτόν τον τρόπο, απαξιώνει στη συνείδηση των πολιτών την προσπάθεια ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, «οι λανθασμένες κυβερνητικές πρακτικές επεκτείνονται στην Ευρυτανία και οι φόβοι επιβεβαιώνονται», όπως σχολιάζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έλεγχοι – rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα

Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *