Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Σχετικά με τα κρούσματα σε γηροκομείο της Λαμίας”

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ Φθιώτιδας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα 18 πρόσφατα κρούσματα που βρέθηκαν σε τρόφιμους και εργαζόμενους γηροκομείου της Λαμίας, ύστερα από συμπτωματικό έλεγχο ενός εργαζομένου, στα πλαίσια της ιχνηλάτησης άλλου περιστατικού.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για αυτή την εξέλιξη, που αποδεικνύει τις ευθύνες της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου και στον τομέα της λειτουργίας των προνοιακών ιδρυμάτων.

Από την αρχή της πανδημίας, αλλά και το καλοκαίρι, πριν ξεσπάσει το δεύτερο κύμα, ήταν και είναι γνωστό πως σε χώρους ομαδικής διαβίωσης ανθρώπων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, όπως τα γηροκομεία, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του ιού. Οι χώροι αυτοί μπορούν να αποτελέσουν πραγματικές υγειονομικές βόμβες για το λαό της περιοχής μας.

Χρειάζονται τακτικά test στους τρόφιμους και το προσωπικό, έλεγχος του επισκεπτηρίου και επισταμένη ιατρική παρακολούθηση για την άμεση παρέμβαση, όταν και εφόσον  χρειασθεί.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο, για αυτό το ζήτημα, έστειλαν σχετικές εγκυκλίους, χωρίς ποτέ να ελέγξουν την εφαρμογή τους σε τέτοιου είδους ιδρύματα. Αυτά, λειτουργούν με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια,  έχουν τη νομική κάλυψη και υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής για την υγεία και την πρόνοια στη λογική του κόστους-οφέλους.

Αυτή η εξέλιξη είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα της λογικής της εμπορευματοποίησης της υγείας και της πρόνοιας που υλοποιούν χρόνια τώρα η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε. στην υπηρεσία των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Πρόκειται για την συνέχεια της πολιτικής που μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες του προϋπολογισμού αφήνοντας την υγεία και την πρόνοια στην εκμετάλλευση των ιδιωτών.

Απευθυνόμενοι στον λαό της περιοχής τον καλούμε να βγάλει  συμπεράσματα και να διεκδικήσει άμεσα μέτρα, ΤΩΡΑ, σε όλες τις προνοιακές δομές, σε κάθε χώρο ευπαθών και ευάλωτων ομάδων:

  • Να ελεγχθεί η εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους και τους τρόφιμους που διαμένουν στο Γηροκομείο.
  • Να γίνουν άμεσα, με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης, τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.
  • Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη Περιφέρειας και Δήμου, η απρόσκοπτη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης από και προς το Γηροκομείο αλλά και προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους  οι οποίες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.
  • Να γίνεται πλήρης καθημερινή ιατρική παρακολούθηση όλων των παραπάνω προσώπων, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα από το αν έχουν συμπτώματα.
  • Να επεκταθούν οι έλεγχοι σε όλες τις προνοιακές δομές της Φθιώτιδας.

ΛΑΜΙΑ      7/12/2020

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία – Α.Ε. ΨΥΧΙΚΟΥ για την 6η αγωνιστική της FUTSAL LEAGUE

Το Ψυχικό αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 για την στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *