Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σχετικά με το κλείσιμο της τράπεζας στη Μαλεσίνα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το τελευταίο διάστημα ένα σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει και στον Δήμο Λοκρών, είναι αυτό του κλεισίματος καταστημάτων τραπεζών. Έχει γίνει γνωστό ότι θα κλείσουν 41 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας και 45 της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την χώρα. Τα πιο πολλά βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά και σε επαρχιακές πόλεις απομακρυσμένες από τις πρωτεύουσες των νομών όπως στην ΜΑΛΕΣΙΝΑ Φθιώτιδας.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Η διαχρονική αυτή πολιτική των τραπεζών έχει συρρικνώσει την τελευταία δεκαετία το δίκτυο των καταστημάτων κατα 50% και την απασχόληση κατά 34,3%.Οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων καταστημάτων θα έχουν να επιλέξουν την εργασία σε άλλους νομούς και να εργαστούν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, την αλλαγή αντικειμένου εργασίας που ίσως σημαίνει και μειώσεις μισθών.Οι πιέσεις που δέχονται για συμμετοχή στην «εθελούσια» είναι αφόρητες, αλλιώς θα μπουν σε αργία, με πιθανή προοπτική την απόλυση.  .

Η αντίδραση και η διαμαρτυρία  των κατοίκων της περιοχής είναι δικαιολογημένη και δίκαιη. Το κλείσιμο των καταστημάτων σε συνθήκες πανδημίας, που θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα κοντινά καταστήματα των τραπεζών.Θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ταλαιπωρία και προβλήματα σε συνταξιούχους, εργαζόμενους,αγρότες, μικροεπαγγελματίες και άλλους κατοίκους που ούτε εξοικειωμένοι είναι με την ηλεκτρονική τραπεζική ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις ούτε μπορούν να παρατάνε τις δουλειές τους.

Επίσης είναι υποκριτικές οι «κραυγές αγωνίας» από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες που βρίσκονται είτε στην Τοπική Διοίκηση είτε στην Βουλή, γιατί έχουν βάλει το χέρι τους στην υλοποίηση της πολιτικής των κυβερνήσεων, των τραπεζών, συνολικότερα της  ΕΕ που έχει στόχο την μείωση του εργατικού δυναμικού, τις δήθεν εθελούσιες εξόδους, τις μετακινήσεις, το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών.. Για όλους τους παραπάνω αυτή είναι η κανονικότητα, η ομαλότητα, το υγιές περιβάλλον για επενδύσεις, η ανάπτυξη εντέλει για «όλους».

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ εναντιώνεται στο κλείσιμο της τράπεζας,στις πιέσεις για εθελούσιες εξόδους,  υπερασπίζεται τα εργασιακά,μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της και το δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων της  περιοχής.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ καλεί το λαό της Μαλεσίνας και συνολικά της περιοχής, να βγάλει συμπεράσματα, να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική που τον πλήττει σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.

Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι

της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σπερχειάδα: Ο αγώνας δρόμου εις μνήμην του γιατρού Γ. Παπανικολάου [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Πραγματοποιήθηκε στη Σπερχειάδα την Κυριακή 29/1/2023 ο αγώνας δρόμου αφιερωμένος στον μεγάλο ιατρό Γ. Παπανικολάου. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *