Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε απόγνωση οι παραγωγοί μελιού – «Χάθηκε» το 70% της συνολικής ελληνικής παραγωγής μελιού

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί μελιού στην Εύβοια, αφού οι καταστροφικές πυρκαγιές έκαναν στάχτη χιλιάδες σμήνη μελισσών. Οι μελισσοκόμοι της Εύβοιας είναι απελπισμένοι, καθώς τα μελίσσια τους έγιναν στάχτη μετά τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημέρων, ενώ το δάσος θα χρειαστεί χρόνια για να αναγεννηθεί.

Ο κλάδος έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα, αφού πριν την φωτιά το περίφημο πευκόμελο της Εύβοιας, αντιπροσώπευε το 70% του συνόλου της ελληνικής παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΤ.

Οι φλόγες πήραν μαζί τους χιλιάδες σμήνη μελισσών και οι μελισσοπαραγωγοί που είχαν κυψέλες στην Εύβοια βρίσκονται σε απόγνωση. «Χάνουμε 5 με 10 χιλιάδες μέλι τώρα με το έγκλημα της Εύβοιας, είναι δυσβάσταχτο, εκεί ζούσαμε οι μισοί μελισσοκόμοι της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Βασίλης Ντούρας. «Το δάσος δεν ξαναγίνεται θέλει 30 -40 χρόνια τι θα κάνουμε δεν υπάρχουν δουλειές, 100% κάηκαν όλα», αναφέρει ένας μελισσοκόμος.

larissanet.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στάση εργασίας την Τετάρτη 15/2 σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ και τους Ο.Τ.Α των δήμων Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *