Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε δίκη ο τραγουδιστής Νίκος Νομικός για τροχαίο ατύχημα

Υπεύθυνος για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και τον βαρύ τραυματισμό ενός αναισθησιολόγου έξω από γνωστό μαιευτήριο των βορείων προαστίων θεωρείται, σύμφωνα με αγωγή που έχει ασκηθεί σε βάρος του και θα συζητηθεί τον ερχόμενο μήνα στις δικαστικές αίθουσες, ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Νομικός.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2018 και μια μέρα μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού της κόρης του τραγουδιστή και παρουσιάστριας Δούκισσας Νομικού από τον γάμο της με τον επιχειρηματία Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Όπως αναφέρεται στο χρονικό της υπόθεσης, όλα συνέβησαν επί της οδού Δημοκρίτου στο Μαρούσι και μόλις λίγα μέτρα μακριά από το μαιευτήριο, όπου νοσηλεύονταν μετά τον τοκετό της το πανέμορφο μοντέλο Δούκισσα Νομικού. Ήταν γύρω στις 14:30 της 26ης Μαρτίου 2018 όταν ο ευτυχισμένος για πρώτη φορά παππούς Νίκος Νομικός μετά την επίσκεψη του στο δωμάτιο της κόρης του αποφάσισε οδηγώντας το αυτοκίνητο της, το οποίο βρισκόταν στο πάρκινγκ του νοσοκομείου να επιστρέψει στο σπίτι του.

Λίγα μόλις μέτρα μακριά από την έξοδο του νοσοκομείου ο τραγουδιστής ενεπλάκη σε τροχαίο, για το οποίο οι δυο εμπλεκόμενοι έχουν δώσει στις καταθέσεις τους εντελώς διαφορετική περιγραφή με αποτέλεσμα στις 22 Απριλίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να καλείται να λύσει το μυστήριο. Ο καταγγέλλων θεωρεί πως ο τραγουδιστής κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του ο τραγουδιστής, ενώ ο Νίκος Νομικός υποστηρίζει πως ο αναισθησιολόγος ευθύνεται, καθώς παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα (STOP).

Συγκεκριμένα στις εξηγήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς της τροχαίας Κηφισιάς ο Νίκος Νομικός αναφέρει σχετικά με το τροχαίο: “Επί της οδού Δημοκρίτου, η οποία διασταυρώνεται κάθετα με την ανώνυμη οδό στην οποία κινούμουν με το επιβατικό μου αυτοκίνητο, κινούνταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με κατεύθυνση από Κηφισιά προς Αθήνα, με αυξημένη ταχύτητα και κεκλιμένη πορεία προς το οδόστρωμα. Επί της οδού Δημοκρίτου, στο σημείο όπου διασταυρώνεται με την ανώνυμη οδό, υπάρχει μεταξύ άλλων και ρυθμιστική πινακίδα με ένδειξη (STOP), η οποία σημαίνει υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος στη θέση της πινακίδας. Παρά ταύτα η δίκυκλη μοτοσικλέτα παραβίασε την ρυθμιστική πινακίδα και συνέχισε την πορεία της χωρίς να ελέγξει αν κινούνται οχήματα επί της ανωνύμου οδού με την οποία διασταυρώνεται. Συνέπεια της παραβίασης, ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας, ο οποίος σημειωτέον δεν φορούσε κράνος, αντιλαμβανόμενος εκ των υστέρων την πορεία του δικού μου οχήματος επί της ανωνύμου οδού και χωρίς ωστόσο να έρθει σε επαφή με το αυτοκίνητο μου, έχασε τον έλεγχο αυτής με αποτέλεσμα να ανατραπεί επί της οδού Δημοκρίτου”.

Ο τραγουδιστής μάλιστα στην εξιστόρηση του αναφέρεται και σε λάθη τα οποία έχουν γίνει στο πρόχειρο σχεδιάγραμμα του αστυφύλακα της τροχαίας Κηφισιάς που κλήθηκε να καταγράψει το συμβάν :

“Στο σχεδιάγραμμα δεν απεικονίζεται το σημείο ανατροπής της δίκυκλης μοτοσικλέτας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Δημοκρίτου και επίσης δεν απεικονίζεται η πιθανή πορεία του οχήματος που οδηγούσα στα μέσα τη ανωνύμου οδού, ενώ στην πραγματικότητα τη στιγμή της ανατροπής είχα φτάσει στο ύψος της Δημοκρίτου. Αμέσως μετά την ανατροπή της μοτοσικλέτας προσέτρεξα προς τον οδηγό προκειμένου να προσφέρω τυχόν βοήθεια που ίσως χρειαζόταν και παρά το γεγονός ότι δεν φαινόταν να έχει τραυματιστεί σοβαρά, προσφέρθηκα να καλέσω ασθενοφόρο για την προληπτική μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο. Παρά ταύτα ο οδηγός δήλωσε την επιθυμία του να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική με την οποία έχει συνεργαστεί αφού τυγχάνει να είναι ιατρός – αναισθησιολόγος στο επάγγελμα”.

Από την άλλη πλευρά στην αγωγή που έχει καταθέσει κατά του Νίκου Νομικού, της κόρης του Δούκισσας ως ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου και την ασφαλιστικής εταιρίας που την εκπροσωπεί, ο αναισθησιολόγος αναφέρει :

“Εκινούμην επί της οδού Δημοκρίτου στο Μαρούσι με κατεύθυνση προς Αθήνα. Φορούσα προστατευτικό κράνος και η ταχύτητα μου ήταν κάτω από 20χιλ/ώρα. Φθάνοντας στην πινακίδα STOP πριν την είσοδο του μαιευτήριο σταμάτησα, ήλεγξα την κίνηση των οδών και σχεδόν με μηδενική ταχύτητα ήθελα να στρίψω δεξιά για να μπω στο μαιευτήριο. Εκείνη την ώρα που ετοιμαζόμουν να στρίψω δεξιά, το αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον Νικόλαο Νομικό ιδιοκτησίας Δούκισσας Νομικού εξήρχετο από το μαιευτήριο από την Ανώνυμη οδό, κινούμενο στο αντίθετι ρεύμα κυκλοφορίας της Ανωνύμου οδού, στο ρεύμα δηλαδή από το οποίο εισέρχονται τα αυτοκίνητα προς το μαιευτήριο. Μόλις είδα το αυτοκίνητο να έρχεται από το αντίθετο ρεύμα φρέναρα εντελώς για να αποφύγω τη σύγκρουση με αποτέλεσμα να ανατραπώ δεξιά και να τραυματιστώ. Ο οδηγός του αυτοκινήτου όφειλε εξερχόμενος από το μαιευτήριο, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, να κινείται στο ρεύμα από το οποίο εξέρχονται τα αυτοκίνητα από το μαιευτήριο και όχι στην λωρίδα κατεύθυνσης της Ανωνύμου οδού που οδηγεί προς αυτό”.

Ως αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο τραυματισμός του αναισθησιολόγου ο οποίος περιγράφει σχετικά :

“Μεταφέρθηκα με όχημα του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικό κέντρο της Αθήνας, όπου μετά από κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχα υποστεί συντριπτικό κάταγμα δεξιάς επιγονατίδας και κάταγμα έξω σφυρού δεξιά”. Για τον λόγο αυτό ο αναισθησιολόγος χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να παραμείνει για τουλάχιστον δυο μήνες εκτός των υποχρεώσεων του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων Αντώνη Σακαρούδη, ο οποίος έχει αναλάβει να υπερασπιστεί την αλήθεια του αναισθησιολόγου, στην τροχαία Κηφισιάς έχει καταθέσει και μάρτυρας που ήταν παρόν στο τροχαίο :

“Ο εντολέας μου έχει καταθέσει αγωγή και εκκρεμεί η εκδίκαση εντός του μηνός Απριλίου. Θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη θα καταλογίσει αποκλειστική υπαιτιότητα στον κ. Νομικό και θα αποδοθούν τα δέοντα στον εντολέα μου. Είναι ξεκάθαρο το πως έγινε το ατύχημα υπάρχει και μάρτυρας που έχει καταθέσει στην τροχαία. Ο εντολέας από το τροχαίο χτύπησε σοβαρά, χειρουργήθηκε, πέρασε δύσκολα”.

 

protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κιβωτός του Κόσμου: Τεράστιο ποσό σε χρηματοκιβώτιο – Πόσα εκατομμύρια βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς

“Χορός” εκατομμυρίων  αποκαλύπτεται στην «Κιβωτό του Κόσμου» Μεγάλο χρηματικό ποσό εντοπίστηκε σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *