Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σημαντικές επενδύσεις σε αγροτικές υποδομές και αρδευτικά δίκτυα και στη Φθιώτιδα

Συνάντηση Γ. Οικονόμου με Θ. Σκυλακάκη: Σημαντικές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα σε αγροτικές υποδομές και αρδευτικά δίκτυα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και συντονιστή για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Θ. Σκυλακάκη είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου. Αποκλειστικό θέμα της συζήτησης ήταν η ανάγκη γενναίας οικονομικής στήριξης από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης του πρωτογενούς τομέα στην χώρα μας.

Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε στον κ. Σκυλακάκη συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την αποεπένδυση που έχει συντελεστεί στην γεωργία και την κτηνοτροφία τα προηγούμενα χρόνια αλλά και μια σειρά από διαρθρωτικές αδυναμίες που εμποδίζουν την γεωργία και την κτηνοτροφία στον τόπο μας να αναπτυχθούν, να είναι ανταγωνιστικές και να παρέχουν ικανοποιητικό εισόδημα στους έλληνες παραγωγούς.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να διοχετεύσει σημαντικούς πόρους για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, κυρίως σε έργα υποδομών αλλά και στην έρευνα ,στην παραγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού και στην χρήση νέων τεχνολογιών, στην εκπαίδευση και στην κατάλληλη οργάνωση των παραγωγών. Ειδικά στο κομμάτι της άρδευσης σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζεται ένα εκτεταμένο σχέδιο κατασκευής αρδευτικών και ταυτόχρονα αντιπλημμυρικών έργων σε όλη τη χώρα.

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την Φθιώτιδα αφού με τον τρόπο αυτό θα δοθεί λύση και διέξοδος για χιλιάδες παραγωγούς σε όλο το νομό μας που καταβάλλουν ιδιαίτερα μεγάλο κόστος προκειμένου να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους ή που δεν καταφέρνουν να ποτίζουν επαρκώς.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Λαμία για την 5η αγωνιστική της Super League

  Εκτός έδρας έχει αγώνα η Λαμία για την επόμενη αγωνιστική   Το Σάββατο 23/9/2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *