Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σίμος Κεδίκογλου: “Θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Εύβοια μία προσπάθεια ενίσχυσης του ελληνικού αλιευτικού τουρισμού”

Τι επισήμανε ο νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου στο  Οlympia Forum.

«Θα κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ για τον τόπο μου. Θα δημιουργήσουμε καλύτερες βάσεις στον πρωτογενή τομέα», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο του Οlympia Forum που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εύβοια, επισημαίνοντας ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Εύβοια μία προσπάθεια ενίσχυσης του ελληνικού αλιευτικού τουρισμού, πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σύντομα σε Ημερίδα που διοργανώνεται στη Χαλκίδα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η «Εύβοια βίωσε μία ολική, οικολογική και οικονομική καταστροφή, χωρίς προηγούμενο» και επανέλαβε τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους κινείται η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής. Ήδη έχει ξεκινήσει η στήριξη ανθρώπων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταστροφή (άμεσα ή έμμεσα) καθώς έχουν δοθεί σε προκαταβολές αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. «Σύντομα θα ξεκινήσουν και οι αποζημιώσεις των αγροτών», συμπλήρωσε.
Σχετικά με τους μεσοπρόθεσμους στόχους, σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει αντιδιαβρωτικά έργα και ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. «Μπορέσαμε να παρακάμψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου. Με την αξιοποίηση δωρεών μπόρεσαν και έγιναν απευθείας αναθέσεις μελετών, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Οκτωβρίου», είπε.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Για το μεσο-μακροπρόθεσμο άξονα ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε κάποιες από τις δράσεις που θα συμπεριληφθούν στο «Σχέδιο Μπένου» και αυτές περιλαμβάνουν την αναγέννηση των δασών, την στήριξη του αγρο-διατροφικού τομέα, την στήριξη της κτηνοτροφίας, τον τουρισμό και τις νέες καλλιέργειες. Συμπλήρωσε επίσης ότι τα αντιδιαβρωτικά έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και ότι στην Β.Εύβοια θα «στηθεί» ένας μετεωρολογικός σταθμός.

Τέλος, σε ερώτηση γιατί έχει καθυστερήσει η αποζημίωση των μελισσοκόμων, ο ΥφΑΑΤ εξήγησε πως αν και «το 75% των μελισσοκόμων της περιοχής ήταν αδήλωτοι στον ΕΛΓΑ, θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν γι αυτούς».

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδας, κ. Λένα Παρασκευά.

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παρουσίαση του βιβλίου στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας και ο Όμιλος Δημοσιογραφίας του 1ου Γυμνασίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *