Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στα πόσα εκατομμύρια € ανέρχεται το φέσι της ΕΑΣ Λάρισας

Πολλά είανι τα εκατομμύρια ευρώ με τις οφειλές από την ΕΑΣ Λάρισας.

Όταν τον Ιούλιο του 2012 αποφασίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος η διάσπασή της Αγροτικής Τράπεζας σε καλή και κακή, η “τρύπα” στην περιουσία της, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στις καταθέσεις και τα δάνεια που είχαν δοθεί προσδιορίστηκε σε €7,47 δισεκατομμύρια, όπως αναφέρει το thessaliaeconomy.gr.

Έλειπαν δηλαδή από την τράπεζα €7,47 δισ. ευρώ. Το ποσό καλύφθηκε από τους Έλληνες φορολογούμενους μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και αντιστοιχεί στο 55% του συνόλου των 13,489 δισ. ευρώ που έδωσε το ΤΧΣ για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό όλων των τραπεζών που τέθηκαν υπό εκκαθάριση.

Στη λίστα των οφειλετών υπάρχουν περιπτώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ όπως αυτή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Τυρνάβου (93,1 εκατ. ευρώ) που αφορούν σε δάνεια τα οποία έχουν συναφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θυμίζουν την περίοδο της ελληνικής ιστορίας όταν οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν την ΑΤΕ και τα δάνειά της για να ασκούν οικονομική αλλά και ψηφοθηρική πολιτική, χωρίς να δίνουν σημασία στο ποιος πληρώνει τον λογαριασμό.

Βέβαια, όπως κι αλλού έτσι και στην περίπτωση της Αγροτικής, τον λογαριασμό πληρώνει εκ των υστέρων ο φορολογούμενος, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς οι πολιτικοί για να δικαιολογήσουν τις κινήσεις τους.

Ως γνωστόν, η ΕΑΣ Λάρισας – Τυρνάβου, παρά τα 93,1 εκατ. ευρώ που δανείστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ, έβαλε λουκέτο προκαλώντας τεράστια ζημιά στους ανθρώπους της, δηλαδή στους αγρότες του νομού Λάρισας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

‘Fight Club Karpenissi’ : Νέα επικράτηση για Χριστόδουλο Βάρναλη με όρους Κ1 στο ‘Mad Dog Promotion’

Ο Σύλλογος ‘Fight Club Karpenissi’ με προπονητή τον Θωμά Ξαγάρα στο Καρπενήσι έδωσε δυναμικά το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *