Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στεφανιογράφος σε αχρηστία δύο χρόνια, στο Νοσοκομείο Βόλου

Μία κατάσταση που προκαλεί πολλά προβλήματα σε ασθενείς… Δεν λειτουργεί ο Στεφανιογράφος λόγω  απουσίας καταρτισμένου προσωπικού…

Στο Νοσοκομείο Βόλου, περισσότερα από δύο χρόνια ο στεφανιογράφος μένει σε αχρηστία, εξαιτίας της απουσίας καταρτισμένου προσωπικού, με αποτέλεσμα όσοι ασθενείς προσέρχονται στο Νοσοκομείο με έμφραγμα ή με άλλα προβλήματα από τα οποία κινδυνεύει η ζωή τους, να πρέπει να ταξιδέψουν 60 χιλιόμετρα μέχρι το Πανεπιστημιακό στη Λάρισα, ή χειρότερα 100 χιλιόμετρα μέχρι τα Τρίκαλα, όπου εκεί λειτουργεί στεφανιογράφος, όπως καταγράφει το e-thessalia.gr.

Το σχέδιο του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου έχει κατατεθεί προς έγκριση στις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2021, ωστόσο, έξι μήνες μετά ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει και η παρούσα κατάσταση διαιωνίζεται.
Ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Γιάννης Ντόκος επισημαίνει πως βρισκόμαστε στα πρόθυρα της έγκρισης του Οργανισμού και ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να στελεχωθεί με επεμβατικό καρδιολόγο το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και να λειτουργήσει ο στεφανιογράφος. Όπως αναφέρει η πανδημία επέφερε πλήγμα στην όλη διαδικασία, καθώς δεν ήταν δυνατό να εκπαιδευτεί ο γιατρός που θα αναλάβει να λειτουργήσει το μηχάνημα. «Για να λάβει την πιστοποίηση ο καρδιολόγος θα πρέπει να περάσει από εξάμηνη εκπαίδευση, αλλά και να λάβουμε έγκριση από τον Δημόκριτο, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως απαιτούνται και άλλες προϋποθέσεις, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, όπως είναι η προμήθεια του ανάλογου υγειονομικού υλικού. Πάντως είμαστε στα πρόθυρα της έγκρισης του νέου Οργανισμού, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν προσλήψεις επεμβατικών καρδιολόγων και να λειτουργήσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και ο στεφανιογράφος» τόνισε ο κ. Ντόκος.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Ο διοικητής του Νοσοκομείου εκτιμά πως οι λόγοι της αργοπορίας είναι δημοσιονομικοί, καθώς η Πολιτεία βάσει του νέου οργανογράμματος θα πρέπει να διαθέσει και τα ανάλογα κονδύλια σε προσλήψεις γιατρών. Παράλληλα έθεσε το ερώτημα γιατί το διάστημα από το 2017 έως και το 2019, δεν εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός και μπήκε στο αρχείο, συμπεραίνοντας πως οι λόγοι αφορούσαν έλλειψη δημοσιονομικού «ενδιαφέροντος» από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάση Λιούπη στο Νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες, ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, Βασίλης Σαράκης, είπε πως σύντομα ολοκληρώνεται η εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ διοίκηση και ιατρικό προσωπικό ενεργούν καταλλήλως, προκειμένου να ξεκινήσει σιγά σιγά η ασφαλής λειτουργία του στεφανιογράφου, με την έλευση τριών επισκεπτών επεμβατικών καρδιολόγων, από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, οι οποίοι είναι έμπειροι στις στεφανιογραφίες και θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο, βοηθώντας και εκείνοι με επεμβάσεις.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αναμένεται η σταδιακή λειτουργία του στεφανιογράφου, σε περίπου έξι μήνες.
Ο στεφανιογράφος έχει εγκατασταθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της ανακαινισμένης παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου και εκείνο που απομένει, εξίσου σημαντικό είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης, ώστε να εξωραϊστούν οι χώροι πρόσβασης και αναμονής.

O πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας υπογραμμίζει πως ο στεφανιογράφος που στοίχισε κοντά στις 700.000 ευρώ βρίσκεται σε αχρηστία και μέχρι στιγμής οι πολίτες της Μαγνησίας ακούνε μόνο λόγια.
«Θέλουμε να λειτουργήσει άμεσα το μηχάνημα, δεν μπορεί ο Βολιώτης να πρέπει να μεταβεί στα Τρίκαλα για στεφανιογραφία, μάλιστα την εποχή που οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία θανάτων».

Πηγή: e-thessalia.gr

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σεισμός στη Βοιωτία

Το μεσημέρι της Κυριακής 5/2/2023 σημειώθηκε σεισμός στη Βοιωτία Ο σειμσός ήταν μεγέθους 3,2 της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *