Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Στερεά Ελλάδα: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα: “EUnique” συνολικού ύψους 1.300.000 €

Για την προώθηση προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος “EUnique”, το οποίο υπέβαλε μέσω του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με δικαιούχο την Αγροδιατροφική ΣύμπραξηΠεριφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικόΟργανισμό Τροφίμων της Κύπρου.

Το πρόγραμμα αφορά σε δράσεις ενημέρωσης και προώθησης ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας (ελιές, τυρί, αποξηραμένα σύκα, ακτινίδια και κελυφωτά φιστίκια) στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ.ευρώ,από τον οποίο το 77% της χρηματοδότησης θα διατεθεί σε δράσεις προώθησης των προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το 23% για τα Κυπριακά προϊόντα.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν:
 Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων στις Αραβικές χώρες.
 Προβολή στο διαδίκτυο και στα socialmedia.
 Επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), δημοσιεύσεις, mediakits& προωθητικά είδη, δράσεις προβολής εντός καταστημάτων κατανάλωσης/σημείων πώλησης, εκδηλώσεις με γευστικές δοκιμές κ.ά.

Με αφορμή την έγκριση του διακρατικού προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταφέρνει με πρωτοποριακές ιδέες, με σκληρή και μεθοδική δουλειά, να στηρίξει τα μοναδικά προϊόντα της γης και των ανθρώπων της.
»Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος “EUnique”, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη των ποιοτικών και γευστικών πλεονεκτημάτων των ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη βελτίωση της εικόνας τους στην συνείδηση των καταναλωτών και των επαγγελματιών τροφίμων των Αραβικών χωρών, καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που παράγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Δωρεά της μελέτης καταφυγίου αδέσποτων στη Ζαγορά από ιδιώτη αρχιτέκτονα

Κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *