Σάββατο , 2 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στη 10η Γιορτή Σκακιού, Μουσικής, Μαθηματικών και Αστρονομίας, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας

 

Συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας στη 10η Γιορτή Σκακιού, Μουσικής, Μαθηματικών και Αστρονομίας

Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας συμμετείχε στην 10η Γιορτή Σκακιού που διοργάνωνε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδος, ο Δήμος Λαμιέων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Ένωση Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, σε συνδιοργάνωση με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Φθιώτιδας και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Η καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας του Δημοτικού Ωδείου, κα Σταυρούλα Μπότη, Μουσικολόγος – Υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ., μέσα από μια άρτια παρουσίαση ερμήνευσε τη σύνδεση μεταξύ Μουσικής, Μαθηματικών και Αστρονομίας και πως αυτές οι επιστήμες, μέσα από διάφορους συσχετισμούς με τη φιλοσοφία του σκακιού, μπορούν να προσδώσουν πολλαπλές δεξιότητες σε όσους αξιοποιούν τον συνδυασμό τους. Παράλληλα, σε ένα μουσικό εργαστήρι που ακολούθησε στον χώρο του σχολείου, δόθηκε η δυνατότητα στα μικρά παιδιά της πόλης μας να παίξουν μουσική και να πειραματιστούν σε μια ψηφιοποιημένη σκακιέρα με τη χρήση μουσικής τεχνολογίας και απτών διεπαφών.

Να τονισθεί ότι οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται για πρώτη φορά σε σκακιστικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, θέλοντας να επισημάνουν την επιπρόσθετη αξία της μουσικής στην ανάδειξη νέων προοπτικών στον χώρο του σκακιού.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Είχαν διαπράξει 4 δολοφονίες σε ένα έτος… Ο πόλεμος μεταξύ εγκληματικών οργανώσεων και τα εκατομμύρια ευρώ [ΒΙΝΤΕΟ]

  Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπραξαν 4 ανθρωποκτονίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *