Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Στη Λήμνο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών

Η σχετική ενημέρωση από την Μητρόπολη Φθιώτιδας για την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας στην Λήμνο.

Η «Φιλτάτη Φιλόξενη Λήμνος» και ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης

Η αρχοντική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου του Γ’ είλκυσε για μια ακόμη φορά στα βόρεια υδάτινα σύνορα της πατρίδας μας, στην ακριτική Λήμνο, δυο αγαπημένους φίλους και αδελφούς.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τρεις αρχιερείς βρίσκονται μαζί στην πανέμορφη Λήμνο. Μόνο που αυτήν την φορά υπάρχει και ένας ακόμη συνδετικός κρίκος αγάπης και πνευματικών δεσμών μεταξύ και των τριών: ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο ελεήμων και πνευματικός.

Στις ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος και οι δύο άλλοι αρχιερείς συνέβαλλαν καθοριστικά στο αίσιο αποτέλεσμα.

Ο μεν Λήμνου Ιερόθεος Γ’, υπήρξας και συμμοναστής στην Μονή Αγαθωνος μετά του Οσίου Βησσαρίωνος, ήταν μαζί με τον Φθιώτιδος Συμεών στο τελευταίο του ταξίδι στην Πόλη προ της αγιοκαταταξεως αλλά και στις 14 Ιουνίου ήταν μαζί οι δυο τους στην Λήμνο κατά την Συνοδική Απόφαση της αγιοκατατάξεως, ενώ ο Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέας υπήρξε ένας από τους 12 συνοδικούς ιεράρχες που ψήφισαν θετικά υπέρ της αγιοκατατάξεως και στις 31 Αυγούστου 2022 θα θέσει και αυτός την υπογραφή του στην σχετική Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη.

Πόσο ωραίο να δένει και να ευλογεί μια αρχιερατική συντροφιά η Χάρις ενός Οσίου Πατρός της Εκκλησίας μας, του Οσίου Βησσαρίωνος του Ελεήμονος και Πνευματικού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έλεγχοι από Λιμεναρχείο Στυλίδας: Εντόπισε γυναίκα να οδηγεί με ληγμένη άδειας ικανότητας οδήγησης

Στις 26/09/2022 βαθμοφόροι Λιμεναρχείου Στυλίδας κατά την διάρκεια ελέγχων εντός περιοχής αρμοδιότητας Υπηρεσίας, εντόπισαν μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *