Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στη Λιβαδειά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Στερεάς

Η «Αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας– Προβλήματα και στήριξη της περιφερειακής επιχειρηματικής κοινότητας» ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Στερεάς, που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, το απόγευμα της Πέμπτης.

Η συνεδρίαση υπήρξε πανηγυρική καθώς το Επιμελητήριο Βοιωτίας αναλαμβάνει την προεδρία του

Συμβουλίου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκτός των προέδρων των υπολοίπων επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας παραβρέθηκαν ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννης Μασούτης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Μπρατάκος.

Τον άσχημο καιρό επικαλέστηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Καραθανάσης και δεν παρέστη στη συνεδρίαση όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Οι αυξημένες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας θα μπορέσουν, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά και στοχευμένα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιφέρειας όπως τονίστηκε, από αρκετούς ομιλητές.

Τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας που σχετίζονται με την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών, βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης εν αναμονή των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Στην αναγκαιότητα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας αναφέρθηκαν οι Μητροπολίτες Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος και Φθιώτιδος Συμεών.

Τη στήριξη της ΚΕΕΕ, στα τοπικά επιμελητήρια εξέφρασε ο πρόεδρος της Ιωάννης Μασούτης, κάνοντας αναφορά στις αρνητικές επιπτώσεις του ουκρανικού πολέμου στον τουρισμό της χώρας μας.

Μέτρα από την πολιτεία και γενναίες αποφάσεις από την Ε.Ε, για τη στήριξη των επιχειρήσεων απέναντι στην έκρηξη των τιμών και την πρόσβαση στην ενέργεια, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρας μας ζήτησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Μπρατάκος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Ταμείο Ανάπτυξης, μέσω του οποίου, όπως είπε η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, μπορεί να γίνει η “καρδιά” της Ελλάδας.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην βουλευτή Βοιωτίας Λουκά Αποστολίδη που προέτρεψε τον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειας να οργανώσει ένα “σοβαρό αναπτυξιακό συνέδριο” καθώς τόσο η περιφέρεια όσο και η Βοιωτία δεν βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Της κυβερνητικής πολιτικής υπεραμύνθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει, την ανάπτυξη και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Είδηση αποτέλεσε η αναφορά του επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Νικόλαου Κουδούνη ότι έως τα τέλη του έτους θα ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή των Οινοφύτων.

Ο νέος πρόεδρος των βιομηχάνων της Στερεάς Πάνος Λώλος αναφέρθηκε στις τρεις αναπτυξιακές προοπτικές για την Περιφέρεια και συγκεκριμένα στις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες της Περιφέρειας που απορρέουν από το ΕΣΠΑ, στις αυξημένες ιδιωτικές επενδύσεις, που έχουν ήδη αναληφθεί ή που
δρομολογούνται και στο έργο του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων.

Επίσης, έθεσε ως σημαντική προϋπόθεση ανάπτυξης την αναγνώριση του ρόλου της
επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία και κατανομή πλούτου στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής
ανάπτυξης. Κάλεσε δε όλους τους φορείς (Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού και
θεσμικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας) να συνδράμουν για την εμπέδωση της
επιχειρηματικότητας ως παράγοντα προόδου και συνεισφοράς στην ευημερία της χώρας.

Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Βασίλειος Αποστολόπουλος και ο Νομικός της Σύμβουλος, Σταύρος Βαρδαλάς.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης τιμήθηκε για την πολύχρονη επιχειρηματική του δράση και ο κ. Κουδούνης, ενώ βραβεία απονεμήθηκαν και στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννη Μασούτη καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννη Μπρατάκο.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι συνδιοργανωτές της, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιάννης Ταγκαλέγκας, οι οποίοι εξήραν τη σημασία της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της περιοχής.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Εστία Μητέρα Λιβαδειάς πάει θέατρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *