Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στη Βουλή τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Δυτικής Φθιώτιδας

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας αναδεικνύει στη Βουλή ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος στη Φθιώτιδα σχετικά με τις αποζημιώσεις από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρει και η επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Φθιώτιδας, παρά το ότι τον τελευταίο χρόνο οι εισφορές των αγροτών και των κτηνοτρόφων αυξήθηκαν, το επίπεδο της οικονομικής κάλυψης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα εξαιρετικής σφοδρότητας φυσικά φαινόμενα, δεν είναι αντίστοιχο.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ελάχιστες οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί προς τους πληττόμενους επαγγελματίες, όπως είναι οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Φθιώτιδας, σε σύγκριση με το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν το προηγούμενο διάστημα. Συνεπώς, προκύπτει προβληματισμός για το κατά πόσο υφίσταται ο όρος της ανταποδοτικότητας σε ότι αφορά τις εισφορές, οι οποίες όπως αναφέρεται από τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της περιοχής, οφείλουν επιτέλους να επιτελέσουν τον υπαρξιακό τους ρόλο.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Σαρακιώτης αναφέρει:
«Η επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Φθιώτιδας και οι διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων της περιοχής, συνιστούν μια ακόμη απτή απόδειξη της έλλειψης επαφής των Κυβερνώντων με την πραγματικότητα. Ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος δε σταματά να έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις.
Πριν ήταν τα ακραία φυσικά φαινόμενα που οδήγησαν σε καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας, ενώ σήμερα εξαιτίας της μη έγκαιρης ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς της Κυβέρνησης, προς το σκοπό της συγκράτησης των δυσμενών επιπτώσεων της, αντιμετωπίζουν χωρίς καμία στήριξη την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.
Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παρακολουθεί απαθές τη συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα,ανίκανο να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί του.»

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Κλειστά τα σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ και την Παρασκευή 10/2

Η ενημέρωση από τον Δήμο Λαμιέων: Με σχετική απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *