Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο Λαύριο ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας

 

Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Λαύριο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα το Λαύριο, προκειμένου να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για την ανάγκη δημιουργίας Δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Πρόκειται για ένα δίκαιο και επείγον αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που, όπως σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας κατά τις συναντήσεις του, το ΚΚΕ παλεύει και διεκδικεί την ικανοποίησή του.

Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευαν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ & εκ νέου υποψήφιος, ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής και ο Γιάννης Ανανιάδης, υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε αρχικά το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου τον υποδέχτηκε η αναπληρώτρια συντονίστρια Παγώνα Παπαγεωργάκη. Τον ξενάγησε στους χώρους του Κέντρου, τον ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα της υποστελέχωσης, αλλά και τα προβλήματα του υπάρχοντος προσωπικού που δουλεύει πάρα πολλές ώρες με χαμηλές αμοιβές. Μεγάλο μέρος της αμοιβής τους αναγκάζονται να το δίνουν για τη μετακίνησή τους από άλλα μέρη της Αττικής στον χώρο δουλειάς, στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Τόσο η ίδια όσο και γιατροί, με τους οποίους συνομίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου με μόνιμο προσωπικό, ενώ αναφέρθηκαν και στην επιτακτική ανάγκη για δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής στον χώρο του Εργατικού Κέντρου. Εκεί ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Μάη Μέντη για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής, με κυρίαρχο το ζήτημα της ανυπαρξίας δημόσιων δομών Υγείας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στη δράση του Εργατικού Κέντρου και των μαζικών φορέων της περιοχής λέγοντας πως έχει γίνει πραγματικά μία τεράστια δουλειά κινητοποίησης του λαού για όλα τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, ενώ τόνισε πως “ήρθαμε σήμερα εδώ για να αναδείξουμε και τα προβλήματα και την άμεση αναγκαιότητα που υπάρχει για να δημιουργηθεί δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας μεγάλης και σημαντικής περιοχής, πλήρως εξοπλισμένο με γιατρούς και νοσηλευτές όλων των ειδικοτήτων, με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της πρόληψης, της περίθαλψης και της αποκατάστασης των ασθενών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ταυτόχρονα την ανάγκη να υπάρχει και αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα, η οποία όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ουσιαστικά βρίσκεται υπό πλήρη κατάρρευση με δεδομένο ότι το Κέντρο υγείας στο Λαύριο, δεν καλύπτει μόνο το Λαύριο, αλλά μία ολόκληρη περιοχή με πάνω από 40.000 κατοίκους, όπως και τα υπόλοιπα κέντρα υγείας στην Ανατολική Αττική, που αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα, καλύπτουν μια περιοχή με μισό εκατομμύριο κατοίκους.

Πρόκειται για μια περιοχή, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ η οποία έχει μεγάλη βιομηχανία, έχει τέτοιες υποδομές, έχει το διεθνές αεροδρόμιο, δύο λιμάνια, αγροτικές καλλιέργειες, αγροτική παραγωγή, έχει μετανάστες – πρόσφυγες. Όλα αυτά συνιστούν, βάζουν επί τάπητος το ζήτημα της υγείας που πρέπει να είναι προτεραιότητα για οποιαδήποτε κυβέρνηση, ώστε να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, όμως το κράτος σε αυτό το σύστημα θεωρεί κόστος τη δημόσια υγεία, θεωρεί κόστος την προστασία του λαού, δεν το έχει στις προτεραιότητές του, γιατί ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη, τα καπιταλιστικά κέρδη, τα κέρδη των λίγων. Και από κει και πέρα “γαία πυρί μειχθήτω”, να πληρώνει μόνο ο λαός και για την υγεία του και για τα πάντα, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής λέγοντας πως “εκτός από το τεράστιο πρόβλημα της υγείας, των υποδομών που χρειάζονται, της συντήρησης των κτιρίων, της πρόσληψης προσωπικού, της αποκατάστασης με ιατρικό τεχνικό εξοπλισμό, υπάρχουν και μία σειρά άλλα προβλήματα με την παιδεία των παιδιών μας, τη σχολική στέγη, με ελλείψεις σε καθηγητές, σε δασκάλους, σε νηπιαγωγούς, σε παιδικούς σταθμούς και άλλες υποδομές. Δεν υπάρχουν για παράδειγμα μεταφορές, δημόσιες, φθηνές, συχνές ώστε να μπορούν να μετακινούνται οι εργαζόμενοι. Μας έλεγαν ότι οι γιατροί αναγκάζονται να φεύγουν γιατί όλο τον μισθό που παίρνουν με 12ωρη δουλειά και πλέον -όχι 8ωρη και 7ωρη αυτά τα έχουν ξεχάσει- με τέτοιες ώρες εργασίας εξουθενώνονται και αναγκάζονται, εκτός από την απόσταση με μια – δύο ώρες οδήγηση, να πρέπει να καλύψουν τη βενζίνη, το πετρέλαιο που έχει φτάσει στα ύψη και να την πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ θα έπρεπε να τα καλύπτει το κράτος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε επίσης πως η Ανατολική Αττική έχει το πρόβλημα του αποχετευτικού δικτύου το οποίο δεν είναι λυμένο, το οποίο μαζί με άλλα ζητήματα μεγεθύνουν τα προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες, γιατί αυτές τα πληρώνουν όλα, ενώ τους ζητάνε να πληρώνουν και φόρους την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσουν τους “μεγάλους”, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις των άλλων κομμάτων με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε: “ήρθε ο κ. Τσίπρας προχθές και δεν είπε κουβέντα για τα τεράστια αυτά θέματα των λαϊκών αναγκών. Οι αναφορές του ήταν γενικά ψηφίστε με για να ξανακυβερνήσω. Κυβέρνησε και ούτε το δημόσιο νοσοκομείο έφτιαξε, ούτε το κέντρο υγείας στελέχωσε με προσωπικό, ούτε έλυσε τέτοια ουσιαστικά προβλήματα. Έρχεται στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου της ΝΔ, που είναι και βουλευτής εδώ, ο οποίος είδε ότι σήμερα έρχεται το ΚΚΕ εδώ, και ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, που θα βγει, να φτιάξει ένα σχέδιο σκοπιμότητας για τη δημιουργία του νοσοκομείου εδώ στην Ανατολική Αττική. “Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι”, όπως λέει και ο λαός μας. Ενώ τέσσερα χρόνια κυβερνούσαν, πριν τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κλπ, θα μπορούσαν να τα έχουν λύσει. Γιατί το νοσοκομείο έπρεπε να είχε γίνει χθες, όχι να λέμε ότι πρέπει να γίνει τώρα ή αύριο ή να κάνουμε μελέτες επί μελετών. Ποια μελέτη; Υπάρχουν μελέτες, υπάρχει η αναγκαιότητα πρέπει να γίνει το νοσοκομείο εδώ και τώρα να ξεκινήσει. Αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ”

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο τόνισε πως “απευθυνόμαστε σε όλο τον ελληνικό λαό και στους κατοίκους του Λαυρίου, της Ανατολικής Αττικής οι οποίοι έχουν πείρα. Με τον έναν βουλευτή που έχουμε εδώ, τον Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος έχει κάνει τεράστια δουλειά μέσα στο Κοινοβούλιο με ερωτήσεις, αναφορές, πιέζουμε, διεκδικούμε, είμαστε στο πλευρό και του Εργατικού Κέντρου και των άλλων οργανώσεων, των αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, πολιτιστικών φορέων και άλλων συλλόγων και επιτροπών αγώνα εδώ, για να προωθήσουμε αυτά τα ζητήματα. Αλλά είναι διαφορετικό να έχεις μια μεγάλη δύναμη και διαφορετικό να έχεις μόνο15 βουλευτές σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό ζητάμε ο ελληνικός λαός να ενισχύσει τη δική του δύναμη. Να γίνει δυνατός ο ίδιος ο λαός και ένα στοιχείο από αυτά είναι να είναι δυνατό το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, για να μπορεί και στους αγώνες να είναι μπροστά και να παλεύει και στη βουλή και στην Ευρωβουλή και στους δήμους και τις περιφέρειες και παντού, όπου μπορούμε να προβάλλουμε λαϊκά προβλήματα, να αποκαλύπτουμε, να πιέζουμε, να διεκδικούμε. Δεν υποτιμάμε τίποτα. Και την παραμικρή κατάκτηση που μπορεί να έχει ο εργάτης, η εργάτρια, ο εργαζόμενος λαός, η λαϊκή οικογένεια εμείς τη διεκδικούμε και την παλεύουμε και μέσα στη βουλή και παντού. Και αυτό θα κάνουμε αλλά δώστε μας τη δύναμη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δυναμώσουμε το εργατικό λαϊκό κίνημα, να δυναμώσει ο λαός και η χώρα“.

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παίρνοντας ξανά το λόγο μετά την παρέμβαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά όχι μόνο στο κρίσιμο ζήτημα της υγείας με την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου, αλλά και στα ζητήματα της έλλειψης αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή, αλλά και στα προβλήματα των εργαζομένων όπως για παράδειγμα στο Αεροδρόμιο, τόνισε: “αυτά είναι που πρέπει να συζητάνε όλα τα πολιτικά κόμματα και σ’ αυτά πρέπει να κρίνονται και στην προεκλογική περίοδο και σε συνέχεια, για το τι κάνουν μέσα στους αγώνες και μέσα στη Βουλή. Φυσικά εμείς δεν υποτιμάμε κανένα ζήτημα, π.χ ο κ. Τσίπρας μίλησε για το σκάνδαλο του κ. Γεωργούλη, ή άλλοι μιλάνε για τα σκάνδαλα με τις βίλες του ενός, με τις πισίνες του άλλου. Δε σημαίνει ότι εμείς τα υποτιμούμε, για όλα αυτά εμείς έχουμε τοποθετηθεί. Είμαστε κάθετοι στο ότι πρέπει σε βάθος να διερευνώνται οι επιθέσεις κακοποίησης, ιδιαίτερα γυναικών, νέων παιδιών, υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης κάθε λογής. Κι αυτό πρέπει να γίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά είναι άλλο αυτό, κι άλλο να καλύπτεται η πολιτική αυτών των κομμάτων, που είναι ίδια, στην ίδια κατεύθυνση στα κεντρικά ζητήματα όπως είναι για παράδειγμα το τεράστιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας, της πολιτικής προστασίας του λαού μας, ή άλλα κεντρικά ζητήματα. Να καλύπτονται μόνο με κάποια επιμέρους σκανδαλάκια ή από κάποια μεγαλύτερα σκάνδαλα που ξεσπάνε κατά διαστήματα. Αυτά γίνονται μόνο για να ρίχνεται στάχτη στα πραγματικά προβλήματα στα οποία οι ίδιοι βαδίζουν στον ίδιο “ντορό”, ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Σ’ αυτό εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι. Όλα τα ζητήματα τα αναδεικνύουμε αλλά ξεχωρίζουμε αυτά που θέλουμε να προβάλλουμε και να αναδείξουμε. Κι εδώ στην Ανατολική Αττική αναδεικνύουμε την ανάγκη της δημόσιας υγείας, του δημόσιου γενικού νοσοκομείου, της ενίσχυσης των κέντρων υγείας και όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τον λαό τα οποία πρέπει να επιλυθούν, είναι επείγοντα ζητήματα”.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βραβεύσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Για την εκπαιδευτική καινοτομία “Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων”   Βραβεύσεις για την εκπαιδευτική καινοτομία “Ακαδημία Ψηφιακών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *