Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων υλοποιήσαμε φέτος για τέταρτη σχολική χρονιά το πρόγραμμα Crocus

Από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, βασικός στόχος μας ήταν, με βάση την ευρύτερη στοχοθεσία του προγράμματος, να γνωρίσουν οι μαθητές το θέμα του Ολοκαυτώματος και τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, φυτέψαμε τους βολβούς σε γλάστρες, στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και των χιλιάδων άλλων παιδιών που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Παρακολουθώντας την πορεία ανάπτυξης των βολβών και περιμένοντας να φυτρώσουν τα λουλούδια, το κίτρινο χρώμα των οποίων συμβολίζει το κίτρινο άστρο που ήταν υποχρεωμένοι να φορούν οι Εβραίοι, είχαμε την ευκαιρία μέσα από ποικίλες δραστηριότητες να συζητήσουμε για ζητήματα όπως η ανεκτικότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, οι προκαταλήψεις, ο ρατσισμός.

Οι μαθητές αποτίμησαν θετικά την όλη εφαρμογή του προγράμματος. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν για ανάλογες δράσεις στο μέλλον και για ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η σχολική κοινότητα αλλά και το ευρύτερο κοινωνικόπεριβάλλον πάνω στο θέμα του Ολοκαυτώματος.

Γεωργία Κολοβελώνη, Φιλόλογος, M.Ed., MA

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ανοιχτό κάλεσμα σε νέους/ες και εκπροσώπους φορέων πραγματοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η πρόσκληση αφορά σε νέους και νέες ηλικίας 17 έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *