Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στον Βόλο θα βρίσκεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το …βαν της αγάπης

Στον Βόλο θα βρίσκεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το …βαν της αγάπης, μια Οργάνωση του Βολιώτη αθλητή Λευτέρη Παρασκευά προκειμένου να πραγματοποιήσει εκδήλωση ευαισθητοποίησης των μαθητών, για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, αλλά και την προστασία της φύσης και των ζώων.

Η οργάνωση «The Love Van» έχει χιλιάδες ώρες δράσης, εδώ και πολλά χρόνια, και είναι παρούσα σε δύσκολες στιγμές, όπου και όποτε χρειάστηκε. Τα μέλη της συνεργάστηκαν και εξακολουθούν να συνεργάζονται με όλους τους φορείς, σε στιγμές που όλοι χρειάζονται και δεν περισσεύει ούτε ένας άνθρωπος.

Βρέθηκαν δίπλα στους πυρόπληκτους και τους Πυροσβέστες πολλές φορές, δίπλα στους συνανθρώπους σε δύσκολες στιγμές, σε κρύο, πείνα, σε κατάσταση πολέμου. Σιτίζουν σε εβδομαδιαία βάση πολλούς άστεγους, διατηρώντας συστηματικά κοινωνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, διοργανώνουν φιλοζωικές εκδηλώσεις για τα αδέσποτα ζωάκια, συνδέοντας την οικογένεια με τα ζώα και γενικά θέλουν και προσπαθούν να έχουν υποστηρικτική παρουσία εκεί που παίρνουν μηνύματα ότι η Κοινωνία τους χρειάζεται, όπως εξάλλου είναι και η αποστολή τους.

Ο Βολιώτης αθλητής μεγάλων αποστάσεων και η ομάδα του συνεργάστηκαν με επαγγελματίες στο χώρο του κινηματογράφου και σήμερα έχουν ολοκληρώσει δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, διάρκειας 15 λεπτών το καθένα. Το πρώτο ντοκιμαντέρ δίνει έμφαση στην καλή υγεία και την ευεργετική επίδραση της επαφής με τη φύση στον ανθρώπινο ψυχισμό και το δεύτερο ντοκιμαντέρ δίνει έμφαση στον εθελοντισμό και την προσφορά σε ευάλωτους συμπολίτες, με το παράδειγμα της κοινωνικής κουζίνας του The Love Van.

Με αφορμή αυτά τα δύο ντοκιμαντέρ, ο Λευτέρης Παρασκευάς με τον φίλο και συνοδοιπόρο του Άρη-Ελευθέριο Κατσούλη, Αθλητή Μαραθωνίου με αμαξίδιο και πτυχιούχο Ψυχολογίας, θα επισκεφθούν επτά πόλεις στην Ελλάδα, όπου θα προβάλουν τα ντοκιμαντέρ και θα συζητήσουν με τους μαθητές, φοιτητές της κάθε τοπικής κοινωνίας, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίησή τους. Σε κάθε πόλη, θα φιλοξενούνται και δύο ομιλητές/ομιλήτριες, γνωστοί στο κοινό της πόλης που θα αναλαμβάνουν να κινητοποιήσουν το κοινό.

Μία τέτοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στον Βόλο, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο Ergon Showground στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

ΒΟΛΟΣ

Τετάρτη 07.02.2023

ERGON

11:00-12:45

10:00-10:30 Προετοιμασία αίθουσας
11:00-11:10 Καλωσόρισμα από κ. Άρη Κατσούλη / ολιγόλεπτη εισαγωγή για το ντοκιμαντέρ που θα ακολουθήσει.
11:13-11:26 Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση, την καλή υγεία και τον αθλητισμό.
11:20-11:25 Καλωσόρισμα πρώτου καλεσμένου ομιλητή (Νικόλαου Μαγγίτση) και ομιλία στο κοινό.
11:30-11:50 Εισαγωγή για το ντοκιμαντέρ που θα ακολουθήσει & προβολή δεύτερου ντοκιμαντέρ με θέμα την προσφορά και τον εθελοντισμό.
11:55-12:20 Καλωσόρισμα δεύτερου καλεσμένου ομιλητή (Βασίλη Ηλιόπουλου) και ομιλία στο κοινό.
12:25-12:45 Συζήτηση με το κοινό/ κλείσιμο εκδήλωσης

/magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί συνέχεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *