Δευτέρα , 29 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συγχαρητήριο μήνυμα της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για την τιμητική διάκριση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας

 

Συγχαρητήριο μήνυμα της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας κας Αθανασίας Στιβακτή, για την τιμητική διάκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος

Μεγάλη τιμή για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας η αφιέρωση της διάκρισης και η αναφορά στα χωριά μας, ως ένα υπέροχο κομμάτι της Παρνασσίδος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου μέλους του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”.

Πρόκειται για τον σημαντικότερο φιλολογικό σύλλογο της χώρας, που τον λάμπρυναν μεταξύ άλλων ο Παλαμάς και ο Δροσίνης αφού αποτελεί την αρχαιότερη Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών της πατρίδας μας, με πλούσια δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 1865 από τα τέσσερα παιδιά του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου και ονομάστηκε έτσι, επειδή ο Παρνασσός ήταν αφιερωμένος στις εννέα Μούσες, τις προστάτιδες των τεχνών και στον ηγέτη τους, τον θεό Απόλλωνα.

Όσο για την τιμητική διάκριση που έλαβε ο Ποιμενάρχης μας, μόνο χαρά θα μπορούσαμε να αισθανόμαστε και υπερηφάνεια. Η παρουσία του είναι ευλογία για τη Φθιώτιδα, η οποία γνωρίζει απ’ άκρου εις άκρον τη διακονία και το πλούσιο έργο του. Ένα έργο με θετικό αντίκτυπο και άξιο τιμής, όπως ορθώς και δικαίως αναγνώρισε και έπραξε ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”.

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τον Μητροπολίτη μας για τη διάκριση, να τον ευχαριστήσουμε για την τιμητική αναφορά και να του ευχηθούμε έτη πολλά γεμάτα υγεία, δημιουργία και συνέχεια στις αξιόλογες δράσεις του εντός και εκτός ορίων Φθιώτιδας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται δύο νεαροί Ρομά του Μενιδίου, για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου το 2017

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται δύο νεαροί Ρομά του Μενιδίου, για τον θάνατο του 11χρονου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *