Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. στην Π.Ε. Βοιωτίας

Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. την οποία συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκε  7/11/2021, για:

1) τον απολογισμό της θερινής περιόδου 2022 και

2) για τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων ενόψει του χειμώνα 2022-2023.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Δ/ντης της Πολιτικής Προστασίας Π. Στ.Ε, Ζώης Πολύζος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, Μάριος Κακοσαίος, η Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων, Ισιδώρα Παπαντωνίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού, Επαμεινώνδας Τσιγαρίδας, , εκ μέρους του Δημάρχου Τανάγρας ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Καρίγιαννης, καθώς και υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας από τους υπόλοιπους Δήμους του Ν. Βοιωτίας.

Συμμετείχαν επίσης, ο Υποδ/ντης της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας, Γεώργιος Κακούρης, ο Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς Νικόλαος Μαλέρδος, ο Διοικητής της Π/Υ Βοιωτίας, Σίμος Αποστόλου, ο Επιπυραγός, Αριστείδης Μαχάς, Π.Υ. Λιβαδειάς, ο Επιπυραγός, Χρυσοβαλάντης Ζαμπέτογλου , Π.Υ. Θήβας, ο Επιπυραγός , Γεώργιος Αλωνιάτης, Π.Υ. Οινοφύτων, Δ/ντης Δασών Βοιωτίας Γιάννης Γρίβας, ο Δασάρχης Θήβας, Αμοιρίδης Κων/νος, ο Συμεών Σιούτας, Δ/ντής ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, ο Σταύρος Οικονόμου, Δ/ντής της ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς, ο Υπεύθυνος για το Τμήμα της Βοιωτίας, Παναγιώτης Καπράνας από την Νέα Οδό, ο Διευθυντής Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, Αντώνης Τουρκοχωρίτης καθώς και εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων Ε.Δ.Υ.Σ. και Ε.Ε.Ε.Δ.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, μετά την σύσκεψη, δήλωσε τα εξής:

«Στην σημερινή σύσκεψη κάναμε τον απολογισμό των ενεργειών μας κατά την θερινή περίοδο 2022 αλλά και τον συντονισμό μας με τους φορείς για τον χειμώνα 2022-2023.
• Έγινε καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών κατόπιν υποδείξεως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ/νση Δασών – Δασαρχεία – Π.Υ.)
• Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία 19 περιστατικά πυρκαγιάς, μεσαίας και μικρής έκτασης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΛ.ΑΣ., ΟΤΑ, Εθελοντές εντός νομού
Βοιωτίας και συμμετείχαμε στην μεγάλη πυρκαγιά στην Ιτέα, (εκτός Νομού εντός Περιφέρειας).
• Εφαρμόστηκε 10 φορές απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων και πραγματοποιήθηκαν περιπολίες σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες.
• Έγινε πλήρωση και συντήρηση των υδατοδεξαμενών 40 τόνων για υδροληψία εναέριων μέσων.
• Έγινε προμήθεια 5 δεξαμενών 40 τόνων ανοικτού τύπου
• Αξιοποιήθηκε η δωρεά 8 σιλοφόρων βυτίων 30 τόνων, της τσιμεντοβιομηχανίας του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΙΤΑΝ»
• Προβαίνουμε σε προληπτική συντήρηση όλων των ιδιόκτητων μηχανημάτων μας.
• Προμήθεια 2.500 ton άλατος και διασπορά σε διάφορα σημεία για έγκαιρο εφοδιασμό
• Ενημέρωση όλων των υπηρεσιών μας για πλήρη ετοιμότητα
• Ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων
• Ενημέρωση κοινού από τα Μ.Μ.Ε
Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, 24ώρες καθημερινά και σε επιφυλακή ώστε να παρέμβουμε όπου χρειαστεί».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γυμνάσια – Λύκεια Νίκαιας και Πλατυκάμπου συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης των αποβλήτων

Τα Γυμνάσια και Λύκεια Νίκαιας και Πλατυκάμπου ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *