Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συμμετοχή ανέργων κατοίκων Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα – Καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων: 31/8/2022

Ενημερώνει ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας:

Στο πλαίσιο του Έργου: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», το ΙΝΕ ΓΣΕΕ πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα κατάρτισης στα αντικείμενα «Βασικές Δεξιότητες Γνώσης Πληροφορικής – Χειρισμού Η/Υ» και «Κυκλική Οικονομία».

Δικαίωμα συμμετοχής στα εν λόγω τμήματα έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ηλικίας άνω των 18 ετών, απόφοιτοι -κατ’ ελάχιστο- Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Τριτάξιο Γυμνάσιο).
Τα προγράμματα είναι διάρκειας 200 ωρών και οι συμμετέχοντες άνεργοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ την ώρα δηλαδή συνολικά 1.000 ευρώ.

Από τις 200 ώρες κατάρτισης μόνο το 35% -70 ώρες- θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης κατάρτιση στη δομή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στη Λαμία ενώ οι υπόλοιπες 130 ώρες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους άνεργους πολίτες της Φθιώτιδας, που διαμένουν εκτός Λαμίας, να συμμετέχουν στα προγράμματα, προτίθεται να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης μετακίνησής τους από τον τόπο κατοικίας τους προς τη Λαμία.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι απλή και πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου, όπως περιγράφεται στο επισυναπτόμενο δελτίο τύπου της ΔΥΠΑ. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πρόσβαση ή στη χρήση διαδικτύου, η ΙΝΕ ΓΣΕΕ μπορεί να τους υποστηρίξει στη σχετική διαδικασία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231051777 – 2231037902.

*φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Δράμα ο Γιάννης Σαρακιώτης – Ομιλία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με ομιλίες του Αλ. Χαρίτση και του Γ. Σαρακιώτη η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στη Δράμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *