Δευτέρα , 4 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Συγγενών και Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία Παίδων “Αγία Σοφία”

 

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Συγγενών και Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία Παίδων “Αγία Σοφία”

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε νωρίτερα το απόγευμα, με αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία του Παίδων “Αγία Σοφία” αποτελούμενη από τους Ιορδάνη Ψημένο, γονέας πάσχοντος και Μυρσίνη Κατράνη, πάσχουσα.

 

Η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα των σοβαρών κινδύνων που ελοχεύει για την ποιότητα ζωής αλλά ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή η κατάσταση με τις υπομεταγγίσεις και τις υποθεραπείες που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα για τους πάσχοντες με Μεσογειακή Αναιμία. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Ομάδας για επίλυση του οξυμένου προβλήματος από το Υπουργείο και τη Διοίκηση του νοσοκομείου η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη και επικίνδυνη. Κατήγγειλαν την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να συναντηθεί μαζί τους και μετέφεραν την αγανάκτηση και την απόγνωση των πασχόντων και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα των γονέων και κηδεμόνων με μικρά παιδιά. Κατήγγειλαν επίσης, την άρνηση της διοίκησης του νοσοκομείου να καλύψει τους ανασφάλιστους με τα απαραίτητα αναλώσιμα αποσιδήρωσης. Ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη στήριξη του στον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει οποιοδήποτε μορφή πίεσης προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και με παρεμβάσεις στη Βουλή, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει και όσες άλλες πρωτοβουλίες και μορφές κινητοποίησης προχωρήσει η Επιτροπή για την ανάδειξη και επίλυση του προβλήματος. Υπέρτατο δικαίωμα για το ΚΚΕ είναι το δικαίωμα στη ζωή.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βίντεο – ντοκουμέντα με τους τρομοκράτες να βάζουν τη βόμβα σε τράπεζα – Έδιωξαν περαστικούς λίγο πριν την έκρηξη

Στο φως έρχονται νέα ντοκουμέντα από το χτύπημα σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Πρόκειται για τρία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *