Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Συνάντηση Γ. Κοτρωνιά με αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα

Συνάντηση είχε ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς, συναντήθηκε με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα σχετικά με θέματα της αρμοδιότητας της.

Της έθεσε και δια ζώσης τα σοβαρά θέματα που δημιουργούνται στο νοσοκομείο Λαμίας από την αποχώρηση μεγάλου αριθμού γιατρών και της ζήτησε να διερευνηθεί ο λόγος για τον οποίον δεν είναι ελκυστικό στους γιατρούς.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στις επικείμενες προσλήψεις ιατρών, τις οποίες θα αυξήσει από 5 (πέντε) που αρχικά προβλεπόταν σε 7 (επτά), μεταξύ των οποίων και υπεύθυνο γιατρό για τη λειτουργία του υπερσύγχρονου μικροβιολογικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Λαμίας.

Της έθεσε και τις επιφυλάξεις του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα της ένταξης των ασφαλισμένων στο σύστημα του προσωπικού ιατρού, τις ενστάσεις τους για τα αντικίνητρα και την αντίδραση τους για την θεωρούμενη άτυπη επίταξη, ενώ της μετέφερε και τους φόβους των ιδιωτών ιατρών για τον μέγιστο αριθμό των ασφαλισμένων που μπορούν να εγγράψουν ως προσωπικοί ιατροί.

Η κυρία Γκάγκα θεωρεί ότι το σύστημα (το οποίο είναι παρόμοιο με τα ευρωπαϊκά ισχύοντα) καλύπτει τους ιδιώτες γιατρούς, δίνοντας τους την ευελιξία για τον αριθμό των ασθενών και για σύμπραξη μεταξύ ιδιωτών γιατρών, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο θέμα της δυνατότητας των νοσοκομειακών γιατρών να εργάζονται κάποιες ώρες και εκτός νοσοκομείου, η αναπληρώτρια Υπουργός είπε ότι αυτό θα έρθει σε ξεχωριστό νομοσχέδιο και θα αφορά όλους τους γιατρούς και τους νοσοκομειακούς και τους γιατρούς των κέντρων υγείας της πρωτοβάθμιας υγείας εν γένει, και αποτελεί ένα κίνητρο και μία απάντηση γενικά για την ελκυστικότητα των νοσοκομείων της χώρας.

Τέλος για το ζήτημα της φορολόγησης των έκτακτων υπερωριών των ιατρών λόγω εμβολιασμού και covid, ανέφερε ότι παρά και τις δικές της προσπάθειες, δεν μπορεί να γίνει δεκτή η απαλλαγή τους από τη φορολόγηση, αλλά θα φροντίσουν από δω και πέρα αυτές να φορολογούνται αυτοτελώς, ώστε να μην τους ανεβάζουν την κλίμακα φορολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση αναγνώρισε την ανάγκη της επαφής της ηγεσίας του Υπουργείου με το σύνολο των εκπροσώπων των ιδιωτών γιατρών της χώρας, για την καλύτερη ενημέρωση τους σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νέου νόμου.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καμένα Βούρλα: Κοπέλα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην παραλιακή οδό

Παρασύρθηκε σερβιτόρα από αυτοκίνητο στην παραλιακή οδό Μία κοπέλα και συγκεκριμένα σερβιτόρα και ενώ εργάζονταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *