Παρασκευή , 3 Δεκεμβρίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Συνάντηση Γ. Κοτρωνιά με τον Δ. Σ. του ΤΑΙΠΕΔ

Συνάντηση βουλευτή Γ. Κοτρωνιά με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ για τις Ιαματικές Πηγές Καμένων Βούρλων και Θερμοπυλών

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρη Πολίτη συναντήθηκε χθές ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς, στα γραφεία του Ταμείου στην Αθήνα.

Ο Δ/νων Σύμβουλος ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή σχετικά με την πρόοδο των διαγωνισμών για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Καμένων Βούρλων και των Θερμοπυλών αντίστοιχα.
Και για τα δύο έργα έχουν εκπονηθεί τα ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων) και οι ΣΜΠΕ (Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Για τα Καμένα Βούρλα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ΔΙΠΑ (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) αμέσως θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Αναφορικά με τους όρους του διαγωνισμού, ο βουλευτής επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη δέσμευσης του νέου επενδυτή του συγκροτήματος «Γαλήνη» να λειτουργεί και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία και των μικρών ξενοδοχείων της περιοχής.
Για τις Θερμοπύλες εκκρεμεί η εξέταση από το αρμόδιο συμβούλιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και κατόπιν θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τον χώρο των πηγών και των δύο ξενοδοχείων.

Είναι προφανές ότι, ειδικά για τις Θερμοπύλες, η αξιοποίηση πρέπει να συνδυαστεί με την αρχαιολογική ανάπλαση και την κατασκευή του νέου κόμβου εισόδου από την Εθνική οδό, αλλά και οποιαδήποτε άλλη αναπτυξιακή παρέμβαση, που θα καταστήσει ελκυστική την επένδυση, διαφορετικά είναι αβέβαιο εάν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής υποσχέθηκε να παρέμβει στις κρατικές υπηρεσίες για επίσπευση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, τόσο για τα Καμένα Βούρλα, όσο και για τις Θερμοπύλες, δύο έργα μεγάλης σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Συμβολική επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης

Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία Στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *