Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνάντηση Θ. Ζεκεντέ, Θ. Χειμάρα με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Στο Υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές όπου συζήτησε μεταξύ άλλων για το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο  Δήμαρχος Λοκρών Θ. Ζεκεντές συναντήθηκε σήμερα, 19 Απριλίου 2021, στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, παρουσία του Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα και του Αντιδημάρχου Λοκρών Νίκου Σωτήρχου.

Πρώτο θέμα της συζήτησης ήταν το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα αδέσποτα ζώα στο οποίο προβλέπεται ότι οι Δήμοι εκτός από την αρμοδιότητα διαχείρισης του σοβαρού αυτού του θέματος θα ενισχυθούν και οικονομικά για την αντιμετώπιση των αναγκαίων παρεμβάσεων. Επιπρόσθετα, επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό η άμεση έγκριση της πρότασης για την κατασκευή – εγκατάσταση και εξοπλισμό καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λοκρών στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέλυσε τις προτάσεις χρηματοδότησης που έχει υποβάλλει ο Δήμος Λοκρών στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης των έργων που το κόστος τους υπερβαίνει το όριο που τέθηκε στο Πρόγραμμα.

Ακολούθησε συζήτηση για την ανάγκη και τη δυνατότητα στελέχωσης των Δήμων ιδίως στις Τεχνικές Υπηρεσίες, όπου δεν επαρκεί το υπηρετούν προσωπικό, αλλά και στον κλάδο των Χειριστών Μηχανημάτων Έργων. Επί του θέματος αυτού ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν τα κενά των Δήμων σε αυτούς τους τομείς μέσω προκήρυξης διαγωνισμού των εν λόγω θέσεων. Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της σοβαρής οικονομικής επιβάρυνσης για τους παραλιακούς Δήμους με πολυσύχναστες παραλίες που καλούνται να εξασφαλίσουν ολοκληρωμένη ναυαγοσωστική κάλυψη κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή επικοινωνία με τον Υπουργό σε θέματα που αφορούν το Δήμο Λοκρών.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σοβαρό τροχαίο στην Δυτική Φθιώτιδα – Σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκινήτων [ΦΩΤΟ]

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Δευτέρα 28/11/2022 στη Δυτική Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα συγκρούστηκαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *