Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνάντηση του Υφυπουργού Γ. Οικονόμου με τον Δήμαρχο Λαμιέων Θ. Καραΐσκο

Συνάντηση Γ. Οικονόμου με Θ. Καραΐσκο: Αρδευτικά έργα, αγροτική οδοποιία, Ενεργειακή Κοινότητα Λαμίας, έρευνα και αγροτική εκπαίδευση στην ατζέντα της συνάντησης

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, συναντήθηκε την Τρίτη (03/08) στο γραφείο του στο Υπουργείο, με τον Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Θύμιο Καραΐσκο.

Ο κ. Θύμιος Καραΐσκος επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα αρδευτικά έργα που εκτελούνται ή δρομολογούνται στα όρια του Δήμου Λαμιέων. Ταυτόχρονα έθεσε στον ΥφΑΑΤ κ. Γιάννη Οικονόμου το ζήτημα της ενίσχυσης του έργου της αγροτικής οδοποιίας που έχει μελετήσει και ωριμάσει ο Δήμος Λαμιέων, διερευνήθηκε η αναζήτηση έκτασης του ΥΠΑΑΤ για τις ανάγκες της «Ενεργειακής Κοινότητας Λαμίας» και συζητήθηκε η πιθανή συνεργασία για θέματα γεωργικής εκπαίδευσης, έρευνας και κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα αρδευτικά έργα που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου Λαμιέων, ο ΥφΑΑΤ κ. Γιάννης Οικονόμου ενημέρωσε για το αρδευτικό δίκτυο της Ηράκλειας, τη μελέτη του αρδευτικού έργου Ανθήλης – Ροδίτσας και το υπό κατασκευή αρδευτικό δίκτυο της ανατολικής Βίστριζας. Το αρδευτικό δίκτυο της Ηράκλειας, έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ (2014-20), βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος των προσφορών και τους επόμενους μήνες θα προκύψει ανάδοχος, το οποίο σημαίνει ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Σχετικά με τη μελέτη του έργου υπογειοποίησης και αναβάθμισης των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων Ανθήλης και Ροδίτσας, η χρηματοδότηση της οποίας – ύψους 1,6 εκατ. ευρώ – εντάχθηκε στο ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ενέργειες του κ. Γιάννη Οικονόμου, βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, ώστε να εκπονηθούν τα τεύχη δημοπράτησης και να ξεκινήσει εντός των επόμενων μηνών η διαγωνιστική διαδικασία για να προκύψει ο ανάδοχος της μελέτης. Στόχος είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου να ενταχθεί στο νέο ΠΑΑ (2023-2027).

Η κατασκευή του υπό εκτέλεση έργου του αρδευτικού δικτύου της ανατολικής Βίστριζας προχωρά κανονικά, καθώς έγινε δεκτή από το Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση του ΥΠΑΑΤ για τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης που είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον πιθανό προσδιορισμό συμπληρωματικών έργων που ενδεχομένως απαιτούνται. Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης του έργου αγροτικής οδοποιίας που έχει μελετήσει και ωριμάσει ο Δήμος Λαμιέων στις Δημοτικές Ενότητες Γοργοποτάμου, Λιανοκλαδίου και Υπάτης. Η συνολική έκταση του έργου είναι 43 χιλιόμετρα και θα καταβληθεί προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί από πόρους της μεταβατικής περιόδου τους Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Οικονόμου, για το πρότζεκτ της Ενεργειακής Κοινότητας Λαμίας και συμφωνήθηκε να αναζητηθεί η πιθανότητα εύρεσης έκτασης του ΥΠΑΑΤ προκειμένου να «φιλοξενηθεί»το πρότζεκτ. Ο κ. Γιάννης Οικονόμου, ενημέρωσε τον κ. Θύμιο Καραΐσκο, για τις δράσεις αγροτικής εκπαίδευσης, έρευνας και κατάρτισης που προγραμματίζονται στη Φθιώτιδα, τόσο με την αξιοποίηση του κέντρου του ΕΛΓΟ-Δήμητρα στις Βαρδάτες, όσο και με άλλες δυνατότητες και συμφωνήθηκε η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου και ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος, συμφώνησαν να πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις στο μέλλον για την επικαιροποίηση της ατζέντας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Λαμία για την 21η αγωνιστική της Super League

Δύσκολος αγώνας εκτός έδρας για την Λαμία Τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Λαμία για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *