Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Συνεχίστηκε, για δεύτερη μέρα, το 9ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» στη Λάρισα

Συνεχίστηκε σήμερα, για δεύτερη μέρα, το 9ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Από το πρωί τα παιδιά βρέθηκαν στο πάρκο Αλκαζάρ γνωρίζοντας συλλόγους και αργότερα θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεων, ενώ θα χορέψουν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Λάρισας Κωνσταντίνα Χατζημίχου σε δήλωσή της επεσήμανε ότι » το ένατο μαθητικό συνέδριο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Λάρισας και φέτος σας καλωσορίζουμε στα μαθήματα τοπικής ιστορίας. Είναι πέντε σύλλογοι σήμερα εδώ: Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης», Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή», Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη της Φιλιππούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας. Όλοι αυτοί παραδίδουν μαθήματα τοπικής ιστορίας στους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου. Χθες είχαμε τις παρουσιάσεις για το περιβάλλον την υγεία και τον πολιτισμό και σήμερα στις 11 τα παιδιά θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας που συντονίζει τρία εργαστήρια όπου τα παιδιά φιλοτεχνούν την ιστορία της Θεσσαλίας».

Στη συνέχεια η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Φανή Καλοκαιρινού τόνισε ότι «το συνέδριο αυτό εκπαιδεύει τα παιδιά και το Μουσείο πάντα στηρίζει αυτή την προσπάθεια της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί την βιωματική μάθηση ως προς την εξοικείωση των παιδιών με τον πολιτισμό με την παράδοση. Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας συμμετέχει με τρία εργαστήρια: Στο πρώτο φιλοτεχνούμε λαϊκά μοτίβα, στο δεύτερο εξοικειωνόμαστε με την τυποβαφική, μαθαίνουμε να σταμπώνουμε και στο τρίτο στέλνουμε μήνυμα με ένα επιστολικό δελτάριο, με καρτποστάλ από την παλιά Λάρισα, την Λάρισα της παράδοσης, της πολυπολιτισμικός που ακριβώς αυτό γίνεται σήμερα με την παρουσία τόσων συλλόγων».

για περισσότερα πατήστε τον σύνδεσμο

https://www.larissanet.gr/2022/05/13/larisa-oi-mathites-gnorizoun-gia-tin-paradosi-tis-thessalias-sto-parko-alkazar-fot-vinteo1/

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φωτιά στο Δίστομο

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Φωτιά ξέσπασε στο Δίστομο Βοιωτίας, το πρωί της Παρασκευής 12/8/2022. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *