Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σημαντική και αδικαιολόγητη παράλειψη του Προέδρου για τις συνεδριάσεις του Τ.Σ. Σπερχειάδας

Ακόμη και για το πότε γίνονται οι συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας , προκαλεί και παρανομεί ο Πρόεδρος του…

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση στις 30/11/2020 στην ενότητα των “Ανακοινώσεων”, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραντζούνης  επεσήμανε ότι δεν γίνονται συνεδριάσεις όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, δηλαδή τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Ο Πρόεδρος δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά ( μιας και είπε ότι ο κανονισμός αναφέρει ότι μπορεί να γίνου ν συνεδριάσεις και στο 2ο μήνα) για αυτό και προς ενημέρωση παραθέτουμε παρακάτω τι λέει ακριβώς ο κανονισμός. Έτσι για να μάθει ο Πρόεδρος, αν δεν το ξέρει…, αλλά και όσοι ασχολούνται σχετικά για να ξέρουν πως τοποθετούνται.

Η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρεστε κ. Τζιβελέκα τα εξής:

Αδικαιολόγητη παράλειψη του προέδρου της κοινότητας να συγκαλέσει το συμβούλιο επί δύο (2) συνεχείς μήνες, κατά την παρ. 1, ή δύο (2) συνεχείς φορές, κατά τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 88 του ν. 3852/2010, μπορεί να του επιφέρει την ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής να τιμωρηθεί με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμά του σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 234 του ν. 3852/201010.”

Άραγε τα αρμόδια όργανα θα κάνουν την χρήση της παραγράφου αυτής, ή θα το παραβλέψουν και για ποιο λόγο;;;

Όσο για τις συνεδριάσεις, ο Τοπικός Σύμβουλος Δ. Καραντζούνης υπογραμμίζει ότι όταν παραλάβει τα πρακτικά, τότε θα αποδειχθεί πότε έγιναν οι συνεδριάσεις…

Σε  δεύτερη ανακοίνωση του ο κ. Καραντζούνης αναφέρθηκε στο βίντεο που παρουσίασε ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας το καλοκαίρι που μας πέρασε. Όπως  σημείωσε ο Τοπικός Σύμβουλος, το βίντεο είναι  καλό αν αναφέρονταν μόνο στην Σπερχειάδα αλλά επειδή επικεντρώνεται   σε όλη την Δημοτική Ενότητα Σπερχειάδας, τότε αναπόφευκτα διχάζει τον κόσμο του Δήμο Μακρακώμης, μιλώντας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε παροξυσμό ο Πρόεδρος τελικά δεν άφησε τον Τοπικό Σύμβουλο να ολοκληρώσει και πάλι, ενώ μετά  είπε να παραβρεθεί ο Εμπορικός Σύλλογος ώστε να γίνει σχετική συζήτηση.

Αναμένουμε ο Πρόεδρος να φέρει την διοίκηση του Εμπορικού  Συλλόγου Σπερχειάδας και να συζητηθεί ως θέμα διότι αφορά όλους τους επαγγελματίες της πόλης και την αγορά της.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από τον κανονισμό των Κοινοτήτων για τις συνεδριάσεις:

3.2. Συνεδρίαση συμβουλίου κοινότητας
Σύγκληση
Το συμβούλιο κοινότητας συνεδριάζει9 ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του:
μία (1) τουλάχιστον φορά το μήνα, υποχρεωτικά, ακόμα και αν δεν υπάρχουν θέματα για συζήτηση ή μοναδικό θέμα είναι η ενημέρωση δημοτών σε ορισμένα θέματα,
 κάθε φορά που το απαιτούν οι υποθέσεις της κοινότητας,
 όποτε υπάρχουν κατεπείγουσες περιπτώσεις, οι οποίες δικαιολογούν την άμεση σύγκληση του συμβουλίου για ορισμένα θέματα,
 όταν το ζητήσει, με γραπτή αίτησή του στην οποίο θα αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν, το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των μελών του συμβουλίου,
Στην περίπτωση αυτή, εάν ο πρόεδρος δεν συγκαλέσει το συμβούλιο το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την παραλαβή της σχετικής αίτησης, το συμβούλιο συνέρχεται με πρόσκληση των μελών του που υπέβαλαν την αίτηση,
 όταν το ζητήσουν, με γραπτή αίτησή τους στην οποίο θα αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν, εκατό (100), τουλάχιστον, κάτοικοι της κοινότητας. Στην περίπτωση αυτή, εάν ο πρόεδρος δεν συγκαλέσει το συμβούλιο το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την παραλαβή της αίτησης, το συμβούλιο συνέρχεται με πρόσκληση του επόμενου κατά σειρά σταυρών προτίμησης συμβούλου και επί ισοψηφίας εκείνου που αναγράφεται πρώτος στην απόφαση ανακήρυξης.

Η πρόσκληση, στην οποία αναγράφονται, οπωσδήποτε, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και ο τόπος και ο χρόνος (ημερομηνία και ώρα) πραγματοποίησης της συνεδρίασης, μπορεί να είναι γραπτή ή ηλεκτρονική και επιδίδεται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης. Δημοσιεύεται επίσης στο γραφείο της κοινότητας.

Στις περιπτώσεις κατεπείγουσας σύγκλησης του συμβουλίου, ωστόσο, η πρόσκληση, που πρέπει να αναφέρει γιατί η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα, είναι δυνατόν να επιδοθεί ακόμα και την ημέρα της συνεδρίασης. Για το κατεπείγον των θεμάτων αποφαίνεται το συμβούλιο πριν από τη συζήτηση.

Αδικαιολόγητη παράλειψη του προέδρου της κοινότητας να συγκαλέσει το συμβούλιο επί δύο (2) συνεχείς μήνες, κατά την παρ. 1, ή δύο (2) συνεχείς φορές, κατά τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 88 του ν. 3852/2010, μπορεί να του επιφέρει την ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής να τιμωρηθεί με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμά του σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 234 του ν. 3852/201010.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Πρόστιμα για κάπνισμα μέσα σε καφενείο…

Πρόστιμα επιβλήθηκαν  για κάπνισμα μέσα σε κλειστό χώρο σε χωριό του Δήμου Λαμιέων Τα πρόστιμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *