Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συντήρηση και ανάδειξη των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Λαμίας

Οι παρεμβάσεις συντήρησης, διαχείρισης και ανάδειξης των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Λαμίας από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης και συντήρησης των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Λαμίας πραγματοποίησε επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από 60 φοιτητές του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συνοδευόμενοι από τους επιστημονικά υπεύθυνους καθηγητές και τον αντιπρύτανη του τμήματος.

Πρόκειται ουσιαστικά για την «δεύτερη» επίσκεψη του συγκεκριμένου τμήματος καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη διαδικασία πριν από τρία έτη, με δυνατότητα πολιτιστικής, τουριστικής και όχι μόνο ανάπτυξης της περιοχής. Οι εργασίες αφορούσαν συντηρήσεις ποικίλης ύλης σε όλο τα φάσμα των 1.650 και πλέον αντικειμένων – εκθεμάτων, περιορίζοντας τις χρονικές φθορές και «αναβιώνοντας» σε θεαματικό βαθμό την ιστορία της περιοχής που εκτίθεται στο Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τις προσπάθειες που είχε ξεκινήσει με αλληλογραφία ο Δήμος Λαμιέων με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για τις εργασίες αναβάθμισης των πολιτιστικών υποδομών, ανασυνθέτοντας το πλούσιο ιστορικό παρελθόν.

Την επιστημονική ομάδα υποδέχτηκε η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων Ευμορφία Ρουποτιά, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού Έφη Παπαευθυμίου και το προσωπικό του Λαογραφικού Μουσείου Λαμίας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Σπέτσες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2023, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *