Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: “Διαλύουν την Παιδεία”…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Νομοθετική κατασκευή μεθόδων αποκλεισμού από τα Δημόσια Πανεπιστήμια, νομιμοποίηση μηχανισμών πειθάρχησης και αυταρχισμού σε βάρος της φοιτητικής νεολαίας, θεσμοθέτηση της κατηγοριοποίησης των ίδιων των Πανεπιστημιακών τμημάτων και σχολών φέρνει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Η καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε συνδυασμό με τον πολλαπλής και διαφοροποιημένης διαμόρφωσης συντελεστή για κάθε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση  αποτελεί ουσιαστικά ένα απέραντο ναρκοπέδιο που θα εγγυάται την αποτυχία των υποψηφίων για τα ΑΕΙ.

Οδηγεί στον αποκλεισμό από τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση υποψηφίων και την εξώθηση στην εμπορευματοποιημένη προσφορά υπηρεσιών “εκπαίδευσης” από τα ιδιωτικά κολλέγια, όπου δεν υπάρχει καμιά βάση εισαγωγής παρά μόνο η υποχρέωση καταβολής διδάκτρων. Η όλη μεθόδευση σφραγίζεται με τον περιορισμό των επιλογών των υποψηφίων.

Επιπλέον, η πρόβλεψη για 1000 θέσεις ειδικών φρουρών και άγνωστο αριθμό κατώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αντί για διδάσκοντες ερευνητές και ειδικό προσωπικό διοικητικής υποστήριξης αποκαλύπτουν την ουσία της ακαδημαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης: Αστυνόμευση αντί για ενίσχυση της μορφωτικής αποστολής των ΑΕΙ.

Με την διάθεση ενός μεγάλου ποσού για την πρόσληψη αστυνομικών, επαναλαμβάνεται αυτό που βιώνουμε καθημερινά: ασύλληπτες σπατάλες για την ενίσχυση πελατειακών σχέσεων. Εκτός αν η Κυβέρνηση προτιμάει να διορίζει αστυνομικούς αντί καθηγητές ώστε να συνεχίσει να κρατά τις πρωτιές στην Ευρώπη.

Το Υπουργείο Παιδείας αρνείται πεισματικά, όχι μόνον να δημιουργήσει νέες θέσεις καθηγητών, αλλά και να προχωρήσει, όπως από τον νόμο είναι υποχρεωμένο να πράξει, στη προκύρηξη των θέσεων των περίπου 300 καθηγητών που συνταξιοδοτούνται κάθε χρόνο.

Η εισαγωγή ειδικού πειθαρχικού δικαίου αποκλειστικά για τους φοιτητές, με την ανάθεση πειθαρχικών αρμοδιοτήτων σε μονοπρόσωπα όργανα είναι μια σκοταδιστική επιλογή που μόνο αναταραχή και διχασμό θα επιφέρει στο πανεπιστημιακό κλίμα, σε συνδυασμό με την προς καθιέρωση ανώτατη διάρκεια φοίτησης.

Τα πανεπιστήμια είναι φάροι δημοκρατικής διδασκαλίας και έρευνας. Διοικούνται με βάση την αρχή του αυτοδιοίκητου. Η αναγκαία φύλαξή τους πρέπει να γίνεται από υπηρεσίες που λογοδοτούν στις πανεπιστημιακές Αρχές.

Καλούμε σε:

  • Μαχητική, με όρους μαζικού κινήματος, ακύρωση των αντιδραστικών σχεδίων της κυβέρνησης
  • Συλλογική υπεράσπιση της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε μορφή σκοταδισμού καταστολής, απέναντι σε κάθε μεθόδευση αποκλεισμού των νέων από το μορφωτικό αγαθό.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιατί ο δήμαρχος Δ. Μακρακώμης φέρεται να “ευνούχισε” τον αναπληρωτή του Π. Κοντογεώργο;;;

Γιατί άραγε η αποκαθήλωση στον πρώτο των πρώτων σε ψήφους έγινε Παρασκευή 3/2/23 γιατί πάντα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *