Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε θύελλα «Σπασμένο καράβι με σχισμένα πανιά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για τις νέες εξαγγελίες της Κυβέρνησης και τις επόμενες δράσεις που θα πραγματοποιήσει.

H κοινωνική πλειοψηφία στενάζει από την ακρίβεια στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια. Νέες αυξήσεις τιμών έρχονται από Σεπτέμβριο.

Ανακοινώνουν επιδότηση η οποία δίνεται τελικά από τον κρατικό προϋπολογισμό με τα δικά μας λεφτά, από τους φόρους που μας παίρνει, από τα υπερ- έσοδα του προϋπολογισμού του εξαμήνου(πάνω από 5 δις). Αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως έκαναν μία σειρά χώρες της Ε.Ε.
Τα εργασιακά προσομοιάζουν με ζούγκλα, χωρίς ΣΣΕ, με απλήρωτες υπερωρίες, με ανεπαρκείς και υποβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφού από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ. Κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην ανεργία των νέων.
Οι ρυθμίσεις Κεραμέως για την Παιδεία άφησαν πάνω από 30.000 παιδιά έξω από την ανώτατη εκπαίδευση, υποψήφιους πελάτες για ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΙΕΚ καιμία εξαιρετική προσφορά στα κολλέγια.
Το ΕΣΥ πλήρως αποδυναμωμένο από προσωπικό και συνεχώς υποβαθμιζόμενομέσω της σταδιακής ιδιωτικοποίησής του. ( δείτε π.χ την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας).
Ο δασικός πλούτος της πατρίδας μας πραγματικά κινδυνεύει, τόσο από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές) και από την υποβάθμιση προστασίας του όσο και από τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο Χατζηδάκη με την κατάργησε των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. 1,4 εκατ. στρεμμάτων δασικής γης κάηκαν από πυρκαγιές πέρυσικαι πάνω από 215.000 στρεμμάτων μέχρι σήμερα στη φετινή περίοδο.
Ο παγκόσμιος και ευρωπαϊκός τύπος δημοσιεύει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα θέματα των παρακολουθήσεων και την παραβίασης προσωπικών δεδομένων κάνοντας την εικόνα της πατρίδας μας διεθνώς «γκρίζα». Ο πρωθυπουργός δηλώνει «άγνοια» και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.
Παράλληλα από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ασκείται από τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες, σημειώνεται μία επιστροφή στη λογική της δεκαετίας του ‘50, αγκαλιάζοντας τη λογική του «δεδομένου συμμάχου», επαναφέροντας το «ανήκομεν εις την Δύσιν». Ο ρόλος της Ελλάδας ως σημαντικού παράγοντα ειρήνης στην περιοχή και στον κόσμο σκοτεινιάζει.
Μετά από αυτά φαντάζει λογικό να λέμε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταρρέει.

• Την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καταρχάς για τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.
• Την Παρασκευή 26 Αυγούστου διεξάγεται η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
• Και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα συνεδριάσει ξανά η Ολομέλεια της Βουλής να αποφασίσει για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Μία πυκνή εβδομάδα είναι μπροστά μας. Επαγρυπνούμε – αγωνιζόμαστε…..

 

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Διακοπή ρεύματος για 8 ώρες

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Δήμο Λοκρών Η Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *