Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Κάλεσμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Θερμό καλοκαίρι για τη ΛΑΡΚΟ
Κάλεσμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Εδώ και τρία χρόνια, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κοινή γνώμη της χώρας παρακολουθεί την εξολοθρευτική τακτική της κυβέρνησης απέναντι στη ΛΑΡΚΟ, τον εθνικό πλούτο της χώρας, καθώς πατώντας στο νόμο έκτρωμα που ψήφισε πριν λίγες ημέρες σταματά τη λειτουργία της, χωρίς καμία διασφάλιση για το αν και πότε θα επαναλειτουργήσει γράφοντας στα παλιά της παπούτσια την μοναδική παραγωγό σιδερονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τοπικές κοινωνίες που ζουν από τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενούς της, οδηγώντας τους από την αεργία στην ανεργία και ξεσπιτώνοντάς τους.

Αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, εδώ και μία τριετία, έχουν ένα στόχο. Το ξεπούλημα και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με ένα ακραίο και ανάλγητο τρόπο, αυτόν της διαχείρισης ενός εθνικού και κοινωνικού προβλήματος, προς τοσυμφέρον των λίγων φίλων της εντός και εκτός Ελλάδας και κατά της χειμαζόμενης κοινωνίας.

Η διαχείριση του ζητήματος της ΛΑΡΚΟ με την τελευταία τροπολογία που ψήφισε με την οποία οδηγούνται σε μαζική απόλυση 1300 εργαζόμενοι, πλήττονται πάρα πολλές περιοχές της χώρας μας και ταυτόχρονα θίγεται η ίδια η προοπτική της ανάκαμψης, το δημόσιο συμφέρον και η εθνική οικονομία, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς εννοεί την ανάπτυξη η κυβέρνηση της ΝΔ.
Και μάλιστα στην περίοδο, της «ακρίβειας Μητσοτάκη», μιας ακρίβειας με σαφές ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, η οποία υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, στοχεύει τον κόσμο της εργασίας, τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη.
Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Οι αγώνες σας έχουν γίνει μέρος της ιστορίας του εργατικού κινήματος στη χώρα μας. Ενέπνευσαν και εμπνέουν.

Ανταποκρινόμαστε θετικά στο κάλεσμά σας στη σημερινή σύσκεψη της 21/ 7 / 2022 στη Λάρυμνα με θέμα «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εξασφάλιση εργασίας σε όλους, καμιά έξωση από τους οικισμούς, καμιά παραπέρα μείωση των αποδοχών».

Είμαστε σταθερά στο πλευρό σας. Ο αγώνα σας για εργασία, δίκαιες αμοιβές, υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και προστασία της κοινωνίας δεν μπορεί παρά να είναι και δικός μας αγώνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας καλεί τα μέλη και τους φίλους του, κάθε δημοκρατικό πολίτη της Φθιώτιδας να στηρίξει τους αγώνες σας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

10 θέματα για το Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης, 9/12

Δείτε  τα 10 θέματα της τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 9/12/2022 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *