Συζήτηση Κ. Μητσοτάκη με τον Δ. Σ. της Enagás για τις προοπτικές για νέες επενδύσεις στην ενέργεια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Arturo Aizpiri, Διευθύνοντα Σύμβουλο της  ενεργειακής εταιρίας Enagás.

Η εταιρία είναι ένας από τους στρατηγικούς επενδυτές σε ΔΕΣΦΑ και TAP και ο μεγαλύτερος διαχειριστής LNG της Ευρώπης.

Τονίστηκε το πολύ καλό επίπεδο της μέχρι σήμερα συνεργασίας μέσω της επένδυσης στον ΔΕΣΦΑ και συζητήθηκαν οι προοπτικές για νέες επενδύσεις στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας Νίκος Τσάφος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Maria Rita Galli και ο Επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων του ΔΕΣΦΑ Fernando Kalligas.

Δες επίσης

Έμπολα : 263 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 43 θάνατοι σε Κονγκό και Ουγκάντα

1.100 ύποπτα κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση Έως τις 30 Μαΐου 2026, έχουν αναφερθεί 263 επιβεβαιωμένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *