Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ: “ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ακριβώς ίδια στρατηγική για την επόμενη μέρα, την στήριξη των λίγων”

 

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ – 4/4/2023

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχόμενης παρέμβασης των υποψήφιων βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την προσπάθεια να κάνουν το άσπρο μαύρο σε σχέση με τα ζητήματα που απασχολούν τον λαό.

Από τη μία η Κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να δείξει με κάθε τρόπο πως αποτελεί το Κόμμα της «ανάπτυξης» που έχει ανάγκη ο λαός, διαφημίζοντας επί της ουσίας οτιδήποτε μπορεί για να διαφημιστεί, αφήνοντας εκτός συζήτησης όσα δεν έχει κάνει ή όλα αυτά που καλείται να πληρώσει ο λαός για την ανάπτυξη των λίγων.

Γιατί τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε προκλητικά, για την έμπρακτη στήριξη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο προστασίας του δάσους και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο με επιχορήγηση από την Κυβέρνηση, που αντιστοιχεί σε ψίχουλα στους Δήμους του Νομού, ενώ την ίδια ώρα έχουν υπάρξει ήδη δεκάδες εστίες φωτιάς στο Νομό, χωρίς να ακούμε λέξη για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής με μόνιμο προσωπικό.

Γιατί βλέπουμε συναντήσεις για την Έρευνα και την Καινοτομία που γίνονται στο Πανεπιστήμιο, για προγράμματα στην Στερεά πάνω από 200 εκατομμύρια και χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά δεν ακούμε κουβέντα για τις ανάγκες των φοιτητών που δεν μπορούν να σπουδάσουν, για το γεγονός ότι χρυσοπληρώνουν τη σίτιση, τη στέγαση, τις μεταφορές, ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν σε υποδομές στα τμήματα του Πανεπιστήμιού.

Ακούμε όμως για την ανάγκη που υπάρχει ώστε, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Επιχειρήσεις να συντονιστούν ώστε να επιδρούν στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά δεν μας λένε τελικά το ποιος θα επωφεληθεί απο αυτήν την ανάπτυξη;

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την συνέντευξη του Τσίπρα στην Λαμία στο forum του star και τους τεμενάδες στο Ταμείο Ανάκαμψης που “θα μας βοηθήσει”, το οποίο Ταμείο αποτελεί το μνημόνιο των μνημονίων, έστειλε τον υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας Σαρακιώτη στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ). Βέβαια τα γρήγορα αντανακλαστικά για να πάμε να δώσουμε τα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει, αργά αντανακλαστικά έχει όταν πρέπει να πάει να συναντήσει τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και να τους πει τι θα κάνει αυτός για την επόμενη μέρα του εργοστασίου.
Βέβαια και η τοποθέτηση του κ. Σαρακιώτη, έδειξε το ποια θα είναι η επόμενη μέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως και αυτός από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακή Τράπεζα και άλλοι παράλληλοι χρηματοδοτικοί θεσμοί) κατά προτεραιότητα για τη στήριξη των βιομηχανικών/μεταποιητικών επενδύσεων, αλλά και στην ανάγκη στήριξης της Έρευνας και Ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων και συνεργασίας με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα. Τα ίδια πάνω κάτω με τη ΝΔ δηλαδή, έτσι εξηγείται και το γεγονός, ότι ο «δίκαιος» ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει όλον αυτόν τον καιρό το 50% τον νόμων της ΝΔ.

Απ΄ όλα αυτά ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν ακριβώς ίδια στρατηγική για την επόμενη μέρα, την στήριξη των λίγων. Το πραγματικά προοδευτικό και ελπιδοφόρο για τον λαό, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους με τη στήριξη εκείνης της δύναμης που υπερασπίζεται πραγματικά τα δίκια του λαού. Γιατί όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σε Καρυά, Ρεγγίνι, Κόμνηνα ο Γιάννης Οικονόμου

  Το πρόγραμμα του υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, για τη Δευτέρα 5 Ιουνίου Στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *