Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς: “Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε” για το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

ΤΟ ΤΕΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» :

“ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ”

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα της Πολιτείας. Διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και είναι πολλαπλά τα οφέλη για τους συμπολίτες μας, για τη χώρα και για τον τεχνικό κόσμο.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον που ξεπερνά πλέον κατά πολύ τη διαθέσιμη χρηματοδότηση. Η ενίσχυση της χρηματοδότησης από το ταμείο ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους θα πρέπει να ενεργοποιείται ανά πιο τακτά χρονικά διαστήματα παράλληλα με τη στατική και λειτουργική αναβάθμιση, ιδιωτικών κτιρίων, δημοσίων κτιρίων και επιχειρήσεων χωρίς να υπάρχει ημερομηνία λήξης, παρά μόνο με την εξάντληση του προϋπολογισμού πενταετίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που άνοιξε για τη Στερεά Ελλάδα την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου τα χρήματα εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο μέσα σε πολλές δυσλειτουργίες, παρά το γεγονός ότι αναμένεται να αυξηθεί αριθμός των κατοικιών που θα ενταχθούν σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2019.

Δυστυχώς, για πλήθος πολιτών της περιοχής ευθύνης μας, δεν κατέστη δυνατό να υποβληθεί ή να ολοκληρωθεί η πρόταση τους, παρότι είχε προηγηθεί, στην πλειονότητά τους, σωστή και επαρκής προετοιμασία γιατί δε δόθηκε η δυνατότητα να υποβληθούν ακόμη μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων ανεξάρτητα αν έχουν δεσμευτεί οι διαθέσιμοι μέχρι εκείνη τη στιγμή πόροι.

Επιπλέον η πλατφόρμα άντλησης στοιχείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης είχε τόσες πολλές δυσλειτουργίες που μετέτρεψε τη διαδικασία όχι μόνο σε αγώνα ταχύτητας αλλά και τύχης.

Το τμήμα μας, έχοντας πλέον συσσωρευμένη εμπειρία από τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, είχε έγκαιρα καταθέσει τις προτάσεις του ώστε να μην ισχύσει διαδικαστικά η χρονική προτεραιότητα ως βασική παράμετρος και να πραγματοποιούνταν οι απαιτούμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις που μπορούν και τώρα να δώσουν τη δυνατότητα επιλαχόντων δικαιούχων ώστε να μην δημιουργείται φόρτος μεταφερόμενων έτοιμων προτάσεων από πρόγραμμα σε πρόγραμμα.

Η πολιτεία οφείλει να διαβάζει σωστά τις ανάγκες της κοινωνίας και πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα όλη τη δουλειά που έγινε το τελευταίο διάστημα, σε τόσο δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, για όσους αποδεδειγμένα ήταν προετοιμασμένοι μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία υποβολής.

Ο Πρόεδρος

Λυκόπουλος Αθανάσιος

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σπερχειάδα 28/1/23: Ημερίδα πρόληψης Υγείας σχετικά με την Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στην χρήση απινιδωτή

Μία σημαντική ημερίδα πρόληψης  Υγείας  πραγματοποιήθηκε στη Σπερχειάδα. Στο Αναψυκτήριο δωρεά των αφων Κούκου που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *