Ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε, ενώ η σύζυγός του, όπως αναφέρουν μέλη της οικογένειας που επικοινώνησαν με το aixmi-news,gr εκείνη την ώρα βρισκόταν στην παραλία προσέχοντας τα εγγόνια της.
Όταν άλλοι λουόμενοι είδαν ότι κάτι συμβαίνει, έσπευσαν στο σημείο, όπου έσπευσε και ο ναυαγοσώστης κ. Διαμαντόπουλος που εφάρμοσε όλα τα προβλεπόμενα σε μια προσπάθεια να σώσει τον ηλικιωμένο.Έβαλε απινιδωτή και έκανε ΚΑΡΠΑ μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο το οποίο είχε στο μεταξύ ειδοποιήσει, όπως επίσης και το Λιμεναρχείο.
Μια παράμετρος που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι κυρίως άνθρωποι δεν χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό, αλλά από παθολογικά αίτια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προλαβαίνουν να καλέσουν σε βοήθεια. Για τον λόγο αυτό όπως συστήνουν και οι ειδικοί είναι σκόπιμο να έχουν πάντα συνοδό.
www.aixmi-news.gr