Δευτέρα , 20 Σεπτεμβρίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Θ. Χειμάρας: “Διπλασιάζονται οι πόροι για την Στερεά Ελλάδα από το ΕΣΠΑ 2021-2027

O βουλεύτης της ΝΔ Θέμης Χειμάρας  αναφέρεται στην έγκριση του ελληνικού ΕΣΠΑ 2021-2027 και το νέο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’οίκον».

Σε δήλωσή του ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει:

«Η Στερεά Ελλάδα διπλασιάζει τους πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 που της αντιστοιχούν, λαμβάνοντας 426 εκατ. ευρώ, από τα 202,5 της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Εγκρίθηκε χθες, το ελληνικό ΕΣΠΑ 2021-2027 ύψους 26,2 δις ευρώ, αυξημένο κατά 3,2 δις.

Είναι το πρώτο ΕΣΠΑ που εγκρίνεται από την ΕΕ, λίγες βδομάδες μετά την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου “Ελλάδα 2.0” ύψους 30,5 δις ευρώ. Παράλληλα, ξεκινά το προσεχές φθινόπωρο ο νέος κύκλος “Εξοικονομώ κατ’οίκον” με διαθέσιμο προϋπολογισμό που,

μαζί με τη μόχλευση κεφαλαίων, θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ για περισσότερες από 50.000 οικίες. Επιπλέον, εφαρμόζουμε και νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων με βαθμολογία και κατάταξη βάσει ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων σε πλατφόρμα η οποία θα είναι ανοιχτή για 1 μήνα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων».

Συνημμένη, φωτογραφία από πρόσφατη συνάντηση του Βουλευτή με τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο και τον Ε.Γ. Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργο Ζερβό, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Δωρεάν η μετακίνηση με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Δωρεάν την Τετάρτη η μετακίνηση με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *