Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θ.Χειμάρας: “Είναι μεγάλη η ευθύνη των υπηρεσιών που διαχειρίζονται τις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Να ενημερώσουν άμεσα, με απλά λόγια, τον Αγρότη και τον Επιχειρηματία”

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας απηύθυνε, το Σάββατο 8/10/2022,  χαιρετισμό στην εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Κτίριο του Ο.Σ.Κ. του Δήμου Στυλίδας «Ολοκλήρωση διαβούλευσης Πρόσκλησης LEADER για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027».

Χαρακτηριστική,  η υπογράμμιση που έκανε ο κ. Χειμάρας:

«Είναι μεγάλη η ευθύνη των υπηρεσιών που διαχειρίζονται τις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Να ενημερώσουν άμεσα, με απλά λόγια, τον Αγρότη και τον Επιχειρηματία. Εκείνον που “θέλει και δεν ξέρει ή δεν το έμαθε ποτέ”. Να ξεπεράσουν τις γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Μετά από πολλά χρόνια, και με προσπάθειες του ίδιου του Πρωθυπουργού, τη νέα περίοδο οι χρηματοδοτήσεις για την χώρα μας ξεπερνούν τα 70 δις €.

Έχει παρέλθει η περίοδος των πανηγυρισμών, σχετικά με την επιτυχία της διεκδίκησης και της επίτευξης του στόχου των αυξημένων Ευρωπαϊκών πόρων.

Τώρα είναι η ώρα της σκληρής δουλειάς, για την ορθολογική, γρήγορη και αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η περίοδος είναι κρίσιμη.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, ιδιαιτέρως για τους Αγρότες μας, που πρέπει να στηριχθούν, να σταθούν όρθιοι και να αναπτυχθούν.

Αυτή είναι η ευθύνη και η υποχρέωση όλων μας και ιδιαιτέρως των υπηρεσιών που θα διαχειριστούν τους Ευρωπαϊκούς πόρους.

Να ενημερώσουν άμεσα, με απλά λόγια, τον Αγρότη και τον Επιχειρηματία, εκείνον που θέλει και δεν ξέρει ή δεν το έμαθε ποτέ».

Να ξεπεράσουν τις γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Είναι ένα στοίχημα που απαιτεί σκληρή και ομαδική δουλειά, για να κερδηθεί.

Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το Δήμο Στυλίδας το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, την Ομάδα Τοπικής Δράσης Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΑ και το Ελληνικό Δίκτυο CLLD/LEADER για την εκδήλωση».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Χειμάρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιόρτασε τον προστάτη του, Άγιο Στυλιανό, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Με επίκεντρο το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο σφύζει από ζωή, και το Παρεκκλήσιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *