Σάββατο , 20 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Θ. Γιαννόπουλος: “Εμβολιασμός και  φάρμακα για αντιμετώπιση του COVID 19”

*του τ. Υφυπουργού  Υγείας κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου

Όλοι μας έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για την πανδημία στο εμβόλιο. Που πρέπει όλοι μας να το κάνουμε. Αυτοί που ατεκμηρίωτα και όψιμα αναπτύσσουν αντιεμβολιαστικές θεωρίες καλά θα κάνουνε να αλλάξουν άποψη – βλέπουν  τους χιλιάδες νεκρούς, τους διασωληνομένους, τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν προσβληθεί και το Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει φτάσει θα έλεγα στα όρια του.

Ο μαζικός εμβολιασμός θα δημιουργήσει το φράγμα προς τον COVID-19 και έτσι θα ισχυροποιηθεί η ΑΝΟΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ. Μέχρις όμως να αρχίσει ο εμβολιασμός θα έπρεπε να έχουν εισαχθεί και φάρμακα που κυκλοφορούν ήδη στο εξωτερικό,  όπως Αμερική και Καναδά.  Έστω και τώρα να εγκρίνει ο ΕΟΦ  την εισαγωγή αυτών των φαρμάκων που κυκλοφορούν με την άδεια του FDA στην Αμερική και Καναδά.

Κάποιοι ασθενείς θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη πρόγνωση, όπως οι κλινικές μελέτες το αποδεικνύουν. Η δικαιολογία ότι πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΦ είναι αστεία αφού και κατά το παρελθόν είχαμε εγκρίσεις για πολλά φάρμακα ορφανά που κυκλοφορούσαν στην Αμερική και δεν είχαν αδειοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αδειοδότηση εκ  μέρους του ΕΟΦ κάποιας  κλινικής μελέτης σε 5 νοσοκομεία δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε αποτελέσματα, θα έχουμε χάσει χρόνο και θα έχουμε χάσει πολλούς συνανθρώπους μας που θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη πρόγνωση της νόσου.

Για τα ήδη κυκλοφορούντα στην Αμερική και Καναδά αδειοδοτηθέντα φάρμακα οι κλινικές μελέτες άρχισαν την άνοιξη, τα πρώτα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν τέλη Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο χορηγήθηκαν κατά χιλιάδες με ενδοφλέβια χορήγηση σε ασθενείς με ήπια ή μέτριας βαρύτητας συμπτώματα που όμως διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο σοβαρής  νόσου ή νοσηλείας.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η θεραπεία μειώνει το ιικό φορτίο και τη πιθανότητα να χρειαστούν οι ασθενείς νοσηλεία πάνω από 70%.

Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει με τη λογική αυτή του ΕΟΦ θα ήθελα όμως να απευθυνθώ και προς τον Υφυπουργό Υγείας τον κ. Κοντοζαμάνη που εχρημάτισε Πρόεδρος του ΕΟΦ κατά το παρελθόν, πώς βλέπει την τακτική αυτή της άρνησης αδειοδότησης και αν συμφωνεί.

Αν θα περιμένουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσουμε πολλούς αρρώστους γιατί ακόμη δεν έχει αρχίσει και ο εμβολιασμός στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει στο επίπεδο ανταγωνισμού οικονομικών συμφερόντων μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών !!!

 

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Καθηγητής Χειρουργικής

τ. Υφυπουργός Υγείας

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

O Φθιώτιδος Συμεών για τις κατασκηνώσεις στο Καινούργιο: «Κατασκήνωση ειρήνης και αγάπης για τα παιδιά από την Ουκρανία»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δέκα βασικές κατασκηνωτικοί περίοδοι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *