Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θ. Ζεκεντές: “Τιμούμε τους δυναμικούς αγώνες της κάθε γυναίκας που τολμά και αγωνίζεται”

Ο Δήμαρχος  Λοκρών στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τους αγώνες για ισότητα  των φύλων και τονίζει την ουσιαστική συμμετοχή της γυναίκας στο Δήμο.

Όπως σημειώνει ότι ο Δήμος Λοκρών  το υψηλότερο ποσοστό εκλεγμένων γυναικών στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Νομό Φθιώτιδας.

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για την «Ημέρα της Γυναίκας»

“Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται παγκόσμια την 8η Μαρτίου και αποτελεί σημείο αναφοράς των αγώνων της γυναίκας για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.
Η θέση της γυναίκας τις τελευταίες δεκαετίες έχει επανακαθοριστεί. Η γυναίκα θέτει στόχους και αποτελεί ευτυχές γεγονός ότι σήμερα της παρέχεται η δυνατότητα να τους επιτύχει.

Στο Δήμο Λοκρών η συμμετοχή της γυναίκας είναι ουσιαστική. Ειδικότερα με 25,9% κατέχουμε το υψηλότερο ποσοστό εκλεγμένων γυναικών στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Νομό Φθιώτιδας, ενώ σημαντική είναι η εκπροσώπηση των γυναικών και στη διοίκηση του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα γυναίκες είναι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δύο από τους πέντε Αντιδημάρχους, η Γενική Γραμματέας και δύο από τους τέσσερις Διευθυντές.

Το ζητούμενο είναι οι γυναίκες να τολμήσουν ακόμη περισσότερο να διεκδικήσουν ρόλο και θέση στα κοινά του τόπου μας.

Την χρονιά που πέρασε η βία κατά των γυναικών φαίνεται να αυξήθηκε και ειδικά η ενδοοικογενειακή βία. Δεκάδες γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον ίδιο το σύζυγο ή το σύντροφο τους. Τα γεγονότα μας αναγκάζουν να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα. Ως κοινωνία πρέπει να είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μορφή ενδοοικογενειακής βίας και να μην φοβόμαστε να αναδείξουμε παθογένειες και προβληματικές καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν στο έγκλημα.

Ταυτόχρονα την προηγούμενη χρονιά δεκάδες ανήλικες και ενήλικες γυναίκες βρήκαν την τόλμη να μιλήσουν για συμβάντα σεξουαλικών επιθέσεων ακόμη και από συγγενικά πρόσωπα τους. Τέτοια περιστατικά πρέπει να γίνονται γνωστά και να μην αποσιωπούνται, ώστε αφενός να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι και αφετέρου να σπάσει ο κανόνας της σιωπής εξαιτίας του φόβου και του κοινωνικού στίγματος.

Αυτή την ημέρα τιμούμε τους δυναμικούς αγώνες της κάθε γυναίκας που τολμά και αγωνίζεται για να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες, ανεξαρτήτου ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης.

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Άγιος Νικόλαος τιμάται στην Σπερχειάδα, ως πολιούχος και προστάτης της [ΦΩΤΟ]

-Και στο όνομα του Αγίου Νικολάου, πάνω από 400 Σπερχειαδίτες στις 18/6/1944 σώθηκαν στο παρά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *