Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θλίψη στη Φθιώτιδα…. Έφυγε από την ζωή ο Κ. Καραστάθης

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Β. Καραστάθης, ένας λοκρός, που τίμησε την Φθιώτιδα, την  εκπαίδευση και ήταν πολυγραφότατος σε ποικίλα πεδία της λογοτεχνίας.

Για την θλιβερή είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Καραστάθη,  μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές. Με συγκινητικά λόγια ο Δήμαρχος αναφέρεται σε μία μεγάλη απώλεια για την περιοχή μας, ενώ  παρουσιάζει και το πλούσιο έργο του Κωνσταντίνου Καραστάθη που είχε διαπρέψει στο χώρο των γραμμάτων.

Αναφέρει ο κ. Θ. Ζεκεντές:

Φτωχότερη η Λοκρίδα με την απώλεια του Κωνσταντίνου Καραστάθη. Σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Β. Καραστάθης, στον τόπο που μεγάλωσε και αγάπησε, τη Μαλεσίνα. Η απώλεια του είναι μεγάλη για όλη τη Λοκρίδα.

Η άρρηκτη σχέση του με τον τόπο μας, η αγάπη του για τη διδασκαλία την οποία δε σταμάτησε ποτέ, το σημαντικό συγγραφικό του έργο για το οποίο έχει τιμηθεί πολλές φορές, η έμπρακτη αποδοχή του αναγνωστικού κοινού και η συνολική αναγνώριση της προσφοράς του είναι στοιχεία που συνδυαστικά σπανίζουν και τον κατατάσσουν ως μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα της Λοκρίδας.

Από σήμερα είμαστε πιο φτωχοί. Εκφράζω ολόψυχα στην οικογένεια του τα ειλικρινά συλλυπητήρια μου ως Δήμαρχος Λοκρών με τις ευχαριστίες μου για το έργο ζωής που αφήνει πίσω του στο κομμάτι της καταγραφής της ιστορίας και παράδοσης του τόπου μας.

Ο Κωνσταντίνος Β. Καραστάθης γεννήθηκε στη Μαλεσίνα της Λοκρίδας το 1936. Σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και αποφοίτησε ως αριστούχος. Κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαιδεύσεως μετεκπαιδεύτηκε επί διετία.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός Πεζικού. Εργάστηκε ως δάσκαλος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ιστορική έρευνα και τη Λογοτεχνία, κυρίως το ιστορικό μυθιστόρημα και το διήγημα. Διηγήματα, μελετήματα, δοκίμια και κριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά λογοτεχνικά και άλλα περιοδικά. Έχει γράψει τριάντα ένα βιβλία, από τα οποία τα επτά έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς και άλλους διαγωνισμούς.

Ήταν Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών από το 1985.

Ήταν έγγαμος με την Έφη Χρυσανθακοπούλου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά και έξι εγγόνια.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές
Δήμαρχος Λοκρών

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Γιάννης Σαρακιώτης, στη θέση του Συντονιστή στον ΣΥΡΙΖΑ

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που πρώτη “βασική” αλλαγή περιλαμβάνει τον συντονιστή του κόμματος που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *