Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας αφιερωμένες στην Αγία Τριάδα

Ο Δήμος  Αμφίκλειας-Ελάτειας αναφέρεται στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

Στη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης πανηγύρισαν τρεις εκκλησίες του Δήμου μας, αφιερωμένες στην Αγία Τριάδα.

Πρόκειται για τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Ξυλικών, για τον προσφάτως ανακαινισμένο Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αμφίκλειας, που λειτούργησε ξανά μετά από καιρό και τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Ελάτειας, όπου πραγματοποιήθηκαν θρησκευτικές εκδηλώσεις σε συνδυασμό με την 21η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι τελευταίες έγιναν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Συμεών, πλήθους σεβαστών Πατέρων, πιστών αλλά και επισήμων.

Η πρώτη επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τον Δήμο μας πραγματοποιήθηκε χάρη στην άψογη διοργάνωση και συνεργασία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Ελάτειας, το οποίο και ευχαριστώ θερμά. Την εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη “Μάχη στο Αλισάκι” που έλαβε χώρα στις 20 Ιουλίου του 1821 στο χωριό Μάνεσι, τη σημερινή Κοινότητα Λευκοχωρίου, προλόγισε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού πάτερ Νικόλαος Μέρμηγκας, ενώ το ιστορικό της Μάχης ανέλυσε ο αξιότιμος κ. Κωνσταντίνος Γκούρλας, ο οποίος κατάγεται από το Λευκοχώρι. Τόσο η Θεία Λειτουργία όσο και η ίδια η εκδήλωση πλαισιώθηκαν από την Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, που μας ταξίδεψε στις παρυφές της Ελληνικής Επανάστασης.

Καταλήγει στην ενημέρωση του ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας:

“Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και το χαιρετισμό που απηύθυναν τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Οικονόμου, ο οποίος νωρίτερα παρευρέθηκε και στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αμφίκλειας, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης Φτώχειας κ. Γεώργιο Σταμάτη, τον Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Ιωάννη Σαρακιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και σε όλους τους πολίτες και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του Δήμου μας, που παρευρέθησαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των τριών Ενοριών μας αλλά και στην επετειακή εκδήλωση των 200 χρόνων από το 1821.

 Εύχομαι το θεόπνευστο και πολύπλευρο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία και την ίδια αγάπη και ελπίζω όλες οι εκδηλώσεις μνήμης να τυγχάνουν πάντοτε αντίστοιχου σεβασμού!”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης για τους Αντιδημάρχους

Δήλωση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, Γιάννη Συκιώτη  για τους πρώην και νυν Αντιδημάρχους Μετά τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *