Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τιμητική Συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας της Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. στους 6ους Πανελλήνιους αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων – Παράσταση και στη Σπερχειάδα

 

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής-Κινητικής Αποκατάστασης και Μέριμνας Υγείας (Ε.Ψ.Α.Μ.Υ.), αποτελεί ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2000.

 

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής-Κινητικής Αποκατάστασης και Μέριμνας Υγείας (Ε.Ψ.Α.Μ.Υ.), αποτελεί ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2000. Η Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. βασισμένη στις αρχές της Κοινωνικής – Κοινοτικής Ψυχιατρικής λειτουργεί δυο δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Οικοτροφεία) και δυο Προστατευμένα Διαμερίσματα καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης-κοινοτικής παρέμβασης, τους Ανοιχτούς Ορίζοντες.

Κύριοι στόχοι των παρεμβάσεων της Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. αποτελούν:

Η βελτίωση των ικανοτήτων των ενοίκων μέσω της αύξησης των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, καθώς και η ελαχιστοποίηση των μειονεξιών τους.
Η μείωση του στίγματος και των διακρίσεων σχετικά με την ψυχική πάθηση.
Η διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας (η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 και διαθέτει πιστοποιημένη, διαχειριστική επάρκεια)
Η αγωγή της κοινότητας, ώστε να μετουσιωθεί σε μια ευρύτερη προσπάθεια ψυχοεκπαίδευσης της κοινότητας.
Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ε.Ψ.Α.Μ.Υ.

Η Θεατρική Ομάδα της Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. είναι μεικτή και αποτελείται από Ενοίκους των Δομών της Ε.Ψ.Α.Μ.Υ.-Χρήστες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, εργαζόμενους της Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. και ανά περίσταση, εθελοντές επαγγελματίες ηθοποιούς. Τον συντονισμό του θεατρικού εργαστηρίου τον έχει ο Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Στέλιος Πετράκης.

Χρησιμοποιώντας την τέχνη ως εργαλείο κοινωνικής παρέμβασης:

Η διοργάνωση και υλοποίηση των καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων της Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. όπως οι Θεατρικές παραστάσεις, αλλά και οι εκδηλώσεις των λοιπών εργαστηρίων (ενδεικτικά: Εργαστήρι Κινουμένων Σχεδίων, Χορωδία-Εργαστήρι Τραγουδιού, Εργαστήρι Σωματικής Αυτοέκφρασης-Χορού κ.α.) επιτελούν διττό ρόλο: Αφενός εστιάζουν στην καλλιέργεια και ανάδειξη των δεξιοτήτων των ενοίκων και αφετέρου λειτουργούν ως γέφυρα στην κοινότητα συμβάλλοντας έτσι στην ευαισθητοποίηση του Κοινωνικού Συνόλου και στην καταπολέμηση του στίγματος των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως είναι οι άνθρωποι με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Παραστάσεις:

Η Θεατρική Ομάδα της Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τρεις παραστάσεις:

Αριστοφάνους «Λυσιστράτη» το 2011 στο Θέατρο «Πρόβα».
Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» το 2017 στο Θέατρο «ΠΚ».
«Ο Μπακαλόγατος» Πρώτη παράσταση, ως τιμητική συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων στις 14/09/2023 στο Θέατρο «Πάνθεον» της Σπερχειάδας- Φθιώτιδος Δήμου Μακρακώμης. Η παράσταση θα επαναληφθεί και σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Ε.Ψ.Α.Μ.Υ.

ΕΤΑΙΡΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ – ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

& ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ανδρονίκου 18 & Κωνσταντινουπόλεως 10, Αθήνα,11854

Τηλ.210 5228720 / 210 5221832

Fax: 210 5228018

Email epsamy@hotmail.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ καντίνας στη Θεσσαλονίκη με σουβλάκια, λουκουμάδες και ζωντανή μουσική

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Κοινωνία & Πολιτισμός» με τον διακριτικό τίτλο «Thessaloniki Brand» διοργανώνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *