Πέμπτη , 26 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Tην ταινία της Εύας Νάθενα «Αντιγόνη», που γυρίστηκε στις Φυλακές Αυλώνα, προβάλλει το Θέατρο Τέχνης, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Tην ταινία της Εύας Νάθενα «Αντιγόνη», που γυρίστηκε στις Φυλακές Αυλώνα, προβάλλει το Θέατρο Τέχνης, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στο Υπόγειο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στην ταινία συμμετέχουν αγόρια ηλικίας 18 έως 21 ετών που συμμετείχαν στο εργαστήριο Εικαστικά / Θέατρο, το οποίο δημιούργησε κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Εύα Νάθενα στο σχολείο των φυλακών.

Τα παιδιά μαθήτευσαν στον θεατρικό λόγο, κάνοντάς τον εικαστική πράξη, κεντώντας τα ίδια τα κουστούμια τους, που στη συνέχεια φόρεσαν και υποδύθηκαν τους ρόλους / ήρωες του έργου Αντιγόνη.

«Η ταινία Αντιγόνη, στηριγμένη πάνω στην εξαιρετική μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, αποτυπώνει έναν στίχο- στο στόμα της Αντιγόνης- κάνοντάς τον ουσία του έργου και δημιουργώντας σε μένα την ανάγκη, να τον περάσω με όλους τους τρόπους- εικαστικά, δραματουργικά, θεατρικά- στα παιδιά των φυλακών, με τα οποία δουλέψαμε τόσο δημιουργικά» σημειώνει η σκηνοθέτις της ταινίας και προσθέτει με νόημα: «Ο στίχος είναι: «Δεν γεννήθηκα να είμαι ένα με το μίσος. Γεννήθηκα για να ενωθώ με την αγάπη». Αυτό έγινε ο πυρήνας της συνεργασίας μου με αυτά τα παιδιά, μα και ο πυρήνας της ταινίας.»
05.01.2023, 06:24

Protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βικ ο Βικινγκ: Το μαγικό σπαθί – (Vic the Viking: The Magic Sword) [trailer]

Δείτε το trailer  της παιδικής ταινίας Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *